wedstrijd Zondag 6 januari 1991 om 15.00 u.
Seizoen 1990-1991, tweede afdeling, 16de competitiespeeldag
PATRO EISDEN 1 - 1 KSK BEVEREN

Leider Beveren mag niet klagen.

Niet de leiders uit Beveren maar wel de gastheren namen van bij de aftrap de teugels in handen.
Na een fout van Lodders werd een vrije trap van Brebels nog maar net door doelman De Vlieger uit het doelvlak geduwd. Iets over het halfuur wist Van Reempst zich op rechts door te zetten, doch zijn voorzet werd maar half geraakt door Senguler. Deze laatste was trouwens niet bepaald in zijn dagje. Het eerste gevaar aan de overkant mochten we op naam schrijven van Peter Van Vossen maar doelman Mertens was attent en pareerde de poging van de Nederlandse spits met succes.
Het laatste gevaar van de eerste helft was opnieuw voor de thuisploeg. De tot dan toe onzichtbare Amariz vond een opening op rechts en bediende Thorez wiens volley echter hoog over het doel verzeilde.
Ruststand 0-0 dus en daar mocht vooral Beveren blij mee zijn.

Na de rust eindelijk een meer agressief Beveren wat resulteerde in een sterk vierde kwartier.
Doch viel er slechts 1 doelkans te noteren. Een inzenden van Van Ankeren werd door zijn landgenoot Van Ham laag en goed naar de tweede paal gemikt maar Mertens liet zich niet verschalken. Geelblauw voerde nu de forcing maar nam daarbij wel enige risico's waardoor Patro bijna kon profiteren. Zo mikte Tulleneers hoog over na voorbereidend werk van Brebels, het Patro-werkpaard op het middenveld.
Na dat sterk Bevers kwartier werd de partij evenwichtiger en werd het ook duidelijk dat de thuisploeg stilaan zijn beste pijlen had verschoten. Zeven minuten voor tijd leek Beveren op weg naar een nieuwe zege toen Van Vossen een hoekschop succesvol met het hoofd kon overnemen : 0-1 , een gevleide voorsprong dat wel. De Beverse vreugde was echter van korte duur want luttele minuten later stonden de bordjes weer gelijk met een doelpunt in drie tijden. De Vlieger pareerde eerst een vluchtschot van invaller Quagliara waarna de rebound van Vandecaetsbeek op de lat belandde.
Het was tenslotte Corvers die van dichtbij kon binnenduwen 1-1, een verdiende beloning voor de dappere thuisploeg.
Beveren was best tevreden met dit gelijkspel ook al omdat achtervolger Sint-Niklaas zijn partij niet wist te winnen , 0-0 thuis tegen Aalst. Boom won gemakkelijk bij Harelbeke waardoor de Steenbakkers zich in het klassement naast de Klaasjes weten te hijsen.
Patro Eisden, van zijn kant, sluipt 1 puntje verder weg van de degradatieplaatsen.

De ploegen :
Patro Eisden :

Mertens, Corvers, Greyn, Vandecaetsbeek, Tulleneers, Brebels, Van Reempst, Senguler (69' Quagliara), Amariz, Daelmans en Thorez.

KSK Beveren :
De Vlieger, Peersman (70' Volckerick), Lodders, Massagie, Belligh, Buyens, Van Britsom, Van Ham, Van Der Heyden, Van Ankeren en Van Vossen.

Doelpunten :
83' Van Vossen 0-1, 87' Corvers 1-1

Trainer Boskamp : "Vakantiestemming. "
De analyse van Beveren-coach Boskamp was duidelijk na het gelijkspel van zijn ploeg. "We hebben vandaag onder ons niveau gespeeld", vertelde de Nederlander.