wedstrijd Zaterdag 23 februari 1991 om 20.00 u.
Seizoen 1990-1991, tweede afdeling, 22ste competitiespeeldag
KSK BEVEREN 4 - 0 FC DIEST

Loepzuivere hattrick voor Peter Van Vossen.

De 3500 toeschouwers waren zaterdagavond in het Freethielstadion getuige van een pittig en aantrekkelijk duel. De bezoekende coach Coorens liet zijn spelers nu aanvallend voetballen en daar waren de aanwezigen in de allereerste plaats de winnaar van. Diest werd door die positieve aanpak echter niet beloond en kreeg een pak slaag maar het was zeker geen partij eenrichtingsvoetbal zoals het scorebord misschien wel zou laten verstaan. Beveren-trainer Boskamp miste voor dit duel drie geschorste spelers zijnde, Van Ham, Peersman en Hooftman waardoor de jonge Gerry Poppe aan de aftrap verscheen.
Tot halfweg de tweede helft durfde niemand te zeggen wie het laken naar zich toe zou trekken. Zowel Beveren als Diest dwongen enkele schitterende doelkansen af maar zowel De Vlieger als Korver toonden zich op de hoogte van hun taak als doelman. De bezoekers kenden wel grote pech toen een prachtig getrapte vrije trap van Cabergs via het doelkader terug in het veld sprong. Geen voorsprong dus voor het aardig voetballend Diest en dan kwam minuut 65. Stefan Van Der Heyden trok diepe sporen in de bezoekende defensie en trok de bal voor doel. Daar ontstond een doelworsteling van jewelste en het was uiteindelijk Lodders die de bal over de doellijn kon duwen. Vreugde bij de spelers en supporters die echter vlug omsloeg in verbazing want scheidsrechter Hus stond rustig op de penaltystip en kende Beveren dus een penalty toe. Wat dan weer tot woede leidde bij de bezoekende spelers met een rode kaart tot gevolg voor Weckx, die de scheidsrechter een duw gaf. Peter Van Vossen miste niet vanop de stip en geelblauw dus 1-0 voor. Even leek Diest nog te kunnen reageren maar een klein kwartier later was de partij gespeeld.
Een actie tussen Volckerick en Van Ankeren belandde tot bij Van Vossen, die nu ook geen genade kende met doelman Korver : 2-0. Vijf minuten later viel het mooiste doelpunt van de avond met opnieuw Volckerick in een bepalende rol. Dirk verstuurde een uitstekende voorzet die door Van Vossen feilloos met het hoofd werd afgerond : 3-0. Een loepzuivere hattrick dus voor de Zeeuwse spits die daarmee nu ook de koppositie pakt in de topschuttersstand in de tweede afdeling. Luttele minuten voor het einde werd de kers op de taart gezet door Lodders, die de bal hard tegen de touwen jaste : 4-0 en meteen reeds het vierde competitiedoelpunt dit seizoen voor de Beverse kapitein.
Een verdiende maar zeker overdreven zege voor de leiders want een dapper Diest verdiende beslist een paar doelpunten maar daar koopt men niets mee natuurlijk. Diest blijft in de gevarenzone hangen terwijl de voorsprong van het fiere Beveren zes punten blijft op het duo Boom en Sint-Niklaas en de revanche voor de 2-0 nederlaag uit de heenronde heeft geelblauw nu ook binnen.

De ploegen :
KSK Beveren :

De Vlieger, Lodders, Volckerick, Massagie, Belligh, Buyens, Van Britsom, Van Der Heyden, Poppe (66' Van Overtvelt), Van Ankeren en Van Vossen.
FC Diest :
Korver, Derdin, N'Wanu, Van Doninck, Claes, Andries, Verwimp (46' Weckx), Cabergs, Dierickx, Kadjata en Jarnija.

Doelpunten :
65' Van Vossen 1-0 (strafschop), 78' Van Vossen 2-0, 83' Van Vossen 3-0, 89' Lodders 4-0