SK Beveren heeft de winterstop goed verteerd en daar zal een vlot verlopen winterstage onder de Spaanse zon ongetwijfeld een bijdrage aan hebben geleverd. Het was een beetje bang afwachten of onze Leeuwen de draad weer meteen zouden opnemen na hun prima 12 op 12 voor de winterbreak, maar dat hebben ze in stijl gedaan. Bij een 0-2 ruststand in het voordeel van SK Beveren leek er anvankelijk geen vuiltje aan de Luikse avondlucht, maar onmiddellijk na de herneming scoorde de 16-jarige Oscar Olivier met een schitterende individuele inspanning voor de aansluitingstreffer, al had Beau Reus bij dat tegendoelpunt misschien net iets beter kunnen/moeten doen.

SK Beveren kwam bijzonder snedig voor de dag in de eerste helft en zowel Servais, maar vooral Koyalipou waren dichtbij de openngstreffer. Het is echter geweten dat de Luikse sluitpost Epolo een grote belofte is en dat liet hij in die openingsfase ook zien, maar ook bij diens ploegmakkers lopen er wel enkele snotreuzen rond die meer dan gemiddeld begaafd zijn. Bij een prachtige tegenaanval kwam een Luikenaar een teen tekort om voor de 1-0 te zorgen, maar desondanks hing een Beverse goal nadrukkelijker in de lucht en die kwam er ook in de 20ste minuut na een kopbal van een beresterke Koyalipou. Een kwartier later verdubbelde Hrncar de score waardoor SKB freewielend op de rust kon afstevenen en dat na een uitstekende eerste helft met veel drang naar voren en ook de nodige kansen.

Die rust werd zoals daarjuist beschreven bruusk verstoord in de 46ste minuut door tiener Olivier die voor de 1-2 tekende en het was benieuwd afwachten hoe onze Leeuwen op dat tegendoelpunt zouden reageren. Achteraf bekeken viel dat best mee. Een tik was het wel en SL16 voelde dat er misschien toch meer inzat dan een kansloze nederlaag, maar grote dreiging bleef uit en het was SK Beveren zelf dat in het slotkwartier de kloof nog vrij gemakkelijk kon uitdipen tot 1-4 met goals van Ismahele en wederom Koyalipou.

Een bijzonder kostbare overwinning waardoor onze Leeuwen na het puntenverlies van Beerschot en Patro Maasmechelen weer wat opschuiven in de rangschikking. Dat Dender en Lommel later op de avond ook eveneens een driepunter lieten optekenen kon onze pret zeker niet drukken. De verwachting is dat koploper Waregem en Deinze vandaag evenmin punten zullen morsen, maar zolang SKB zelf de overwinningen blijft aaneenschakelen, zal ons klassement er alleen maar beter van worden. De 15 op 15 is een feit en wie had daar in september tot half oktober centen op durven inzetten. Met een 23 op 27 is de club bezig aan een wel zeer opmerkelijke opmars en met Club Nxt thuis en Francs Borains de komende 2 wedstrijden, kunnen die cijfers eventueelnog wat worden opgepoetst. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB ZET OOK NA WINTERSTOP STERKE REEKS VERDER

Onze Leeuwen hebben hun eerste competitiepartij van 2024 winnend kunnen afsluiten. In de eerste helft vonden Koyalipou en Hrncar de weg naar doel. Olivier milderde meteen na rust voor SL16, maar Ismaheel en nogmaals Koyalipou zorgden voor de 1-4-eindstand.

De aanwezige toeschouwers in het Stade de la Cité de l'Oie moesten niet lang wachten op de eerste kansen in de partij. Servais dreigde al na amper twee minuten voetballen, Epolo liet zich niet verrassen. Aan de overzijde kon Benfriha net niet bij een knap aangesneden voorzet.
De kansen volgden zich in de openingsfase in sneltempo op. Koyalipou haalde uit, al was Servais aanspelen wellicht een betere optie geweest. Niet veel later zette Servais Ismaheel op weg naar doel. De knal van de Nigeriaan was te onbesuisd en ging naast.
Koyalipou kon vervolgens meermaals uithalen, maar Epolo ging telkens goed plat. Een kopbal van Hrncar was niet succesvol. Ook de thuisploeg liet zich geregeld met snedige counters opmerken. Reus moest redding brengen op een poging van Ziani.
In de 20ste minuut was het uiteindelijk toch raak voor onze Leeuwen. Geusens vond Hrncar op de flank. De Slowaak duwde de bal in een tijd voor doel en Koyalipou kopte staalhard in de winkelhaak: 0-1.
Na het openingsdoelpunt trok SL16 meteen naar voren. Benfriha knalde hoog over na een sterke individuele actie. Aan de overzijde besloot Limbombe met rechts in de handen van Epolo.
Toch moesten de meegereisde SKB-supporters niet al te lang wachten op een nieuw doelpunt. In de 34ste minuut was het een tweede keer raak. Hrncar devieerde een hoekschop van Geusens in doel: 0-2.
Vlak voor rust had diezelfde Hrncar ook de 0-3 nog aan de voet, maar de Slowaak liet een grote kans op aangeven van Ismaheel liggen. SL16 ging in het slot van de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Een uithaal van Ghalidi ging over, Bateau maakte een voorzet van Ziani onschadelijk. Ruststand: 0-2.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of de thuisploeg slaagde er al in de aansluitingstreffer te scoren. Olivier liep zijn flank af, ging recht op doel en kon tot slot ook Reus verschalken: 1-2.
SKB reageerde meteen. Een afvallende bal belandde bij Servais, zijn knal ging over. Niet veel later had Koyalipou tot twee keer toe de 1-3 aan de voet, maar Epolo bracht spectaculair redding.
Geel-blauw kwam in de tweede helft iets moeilijker aan kansen, maar zo'n kwartier voor tijd sloegen onze Leeuwen een derde keer genadeloos toe. Limbombe schilderde de bal perfect op het hoofd van Ismaheel die Epolo kansloos liet: 1-3.
Amper vier minuten later voetbalde SKB opnieuw een schitterende aanval bij elkaar. Geusens lanceerde Hrncar met een heerlijke bal in de diepte. De Slowaak behield het overzicht en krulde het leer perfect voor doel. De aanstormende Koyalipou miste niet: 1-4.
In de slotfase werd een kopbal van Bateau nog in extremis weggewerkt, een vrije trap van Geusens ging nog naast. SKB boekt na de winterstop meteen opnieuw een prima zege en zet zo haar opmars in het klassement verder.

Volgende week zondag (21/01) neemt geel-blauw het thuis op tegen Club NXT.
Tickets zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!