StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een zotter weekend moeten we dit seizoen niet meer verwachten.
Het stond bijna in de sterren geschreven en het is voor 90 procent uitgekomen.
De top3 van het klassement in de CPL zakte door het te dunne ijs waardoor Dender na een schitterende remonte op het Lisp en SK Beveren na de vlotte winst bij SL16, de winnaars van het weekend zijn geworden. Er waren 2 voorwaarden waaraan moest worden voldaan wou SK Beveren zijn miserabele start van 6 op 24 ongedaan maken, maar het vervelende aan de situatie was dat we de goeie afloop van 1 voorwaarde niet in eigen handen hadden. Zelf een fantastische reeks neerzetten (en daar zijn ze thans met 23 op 27 geweldig goed mee bezig) was de eerste bijzonder lastige opdracht en er vervolgens op rekenen dat de concurrentie die een punt of 12 voorsprong had op een gegeven moment en nog een inhaalwedstrijd tegoed in het geval van Beerschot, kwistig met punten zou beginnen te strooien. Het is een klein wonder dat onze smeekbeden werden gehoord en aan beide voorwaarden werd voldaan, want na speeldag 17 ligt de titelstrijd in 1B weer volledig open en bedraagt de kloof tussen de nr1 Beerschot met 33 punten en Patro Maasmechelen op plaats8, slechts 5 punten.
Onevenaarbaar, zo mogen we gerust het sensatiegehalte van deze zeventiende speeldag omschrijven. Het begon al vrijdagavond toen koploper Beerschot thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen een noodelftal van de RSCA Futures. Nog diezelfde avond toonde Club Luik dat het wat graag bij de top6 wil horen en in dat geval moest er gewonnen worden van het altijd lastige Patro Eisden en dat gebeurde ook (1-0). Zaterdagavond zag het er aan de rust in Lierse-Dender naar uit dat de volgende verrassing in de maak was (ruststand2-1), maar de mannen van Timmy Simons realiseerden een onwaarschijnlijke comeback met een uiterst knappe 2-4 als eindresultaat. Men moet lepe vos Simons geen smoelen leren trekken, want hij neemt voor de buitenwereld de druk weg voor zijn ploeg, maar hou Dender toch maar goed in de gaten. In de zondagmiddagwedstrijd tussen het fel geplaagde Oostende en Waregem was het eindelijk nog eens koekenbak. Een sensationeler wedstrijdslot is dit seizoen waarschijnlijk niet meer mogelijk. Eerst rood in blessuretijd voor Anton Tanghe die amper een week eerder overstapte van KVO naar Essevee, vervolgens een gemiste penalty door de kustboys en een seconde of 20 later na uittrappen van keeper De Wolf van Waregem, een slechte passing bij de bezoekers en 3-2. Er viel heel wat leed te betreuren bij Oostende de voorbije weken, maar deze stunt maakt veel goed, al situeren de grootste zorgen zich op financieel vlak en die zijn met deze stuntzege vermoedelijk niet van de baan.
En alsof het nog niet genoeg was geweest, ook de avondwedstrijd tussen Jong Genk en Deinze was een spektakelstuk met de jonkies van Genk in een hoofdrol. Net voor de winterstop kwam SK Beveren op de Freethiel al bijzonder goed weg tegen de Limburgers, maar tegen Deinze was het hek helemaal van de dam. De Oost-Vlamingen mogen achteraf bekeken blij zijn dat het maar 3-2 is geworden, want met een beetje meeval had Jong Genk (het miste nog een strafschop) het half dozijn vol gemaakt.
Dit was een speeldag die lang zal blijven hangen en die de competitie opnieuw heeft gelanceerd. De top van de rangschikking is ongewijzigd gebleven, maar een hergroepering is een feit en wat zich dit weekend heeft afgespeeld zal de top3 zeker geen deugd hebben gedaan. Maar opgelet : het mooie aan dit spelletje (dit weekend toch) is dat de verliezers van deze speeldag volgende week zomaar de winnaars kunnen zijn. Aan SK Beveren de taak om dit niet te laten gebeuren en de prachtige cijfers die het de voorbije maanden heeft neergezet, nog wat extra glans te geven, te beginnen nu zondag tegen Club Nxt. Aftrap om 19.15 uur.

PVW.