StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tweemaal zou en een zekerheidje.
Door de prima resultaten voor de winterstop en de vlotte 1-4 van zaterdag in Visé tegen SL16, lijkt de vraag naar bijkomende versterking wat van de ketel, maar dat zou natuurlijk getuigen van een onberekenbaar beleid. De verbeterpunten die er bij het begin van het seizoen waren, worden misschien door de meevallende resultaten van de voorbije weken wat gecamoufleerd, maar verdwenen zijn ze niet. Voorin bv. is Kyeremateng door het kleinste achterpoortje gevlucht en de kans dat Tiafo Cukur nog brokken gaat maken, lijkt bijzonder klein. Gelukkig lijkt Koyalipou zijn draai te hebben gevonden en is hij wie weet stiekem op weg om Bertaccini van Club Luik het vuur aan de schenen te leggen in de strijd om de beste schutter in 1B. Een aantal van 13 waarmee Daniel Maderner een tweetal jaar geleden topscorer werd zit er zeker nog in, maar om die prijs in de wacht te slepen moet de Luikse prijsschutter Bertaccini vanaf nu wel stil vallen.
Zullen we aan de eerste "zou" beginnen? Het is best mogelijk dat Raphael Holzhauser wiens contract in het weekend met wederzijdse toestemming bij OHL werd ontbonden een dubbelganger heeft die regelmatig naar de Action in Beveren komt, maar de Oostenrijker die een paar jaar geleden nog op 'T Kiel op handen werd gedragen, "zou" maandag op de Freethiel zijn gesignaleerd en dat niet voor het eerst, want ook afgelopen zomer "zou" de man die wordt/werd omschreven als "de Mozart op noppen" in de buurt van de Freethiel opgemerkt. En er is gisteren maandag nog een tweede naam in het geruchtencircuit opgedoken, nl. die van aanvaller Romeo Vermant. Romeo is de zoon van gewezen coach Sven Vermant en hij wordt er eind deze maand 20. Vermant is ongetwijfeld een gast met potentie die het doel weet staan en alhoewel hij reeds een aantal wedstrijden in het fanion van Blauw-Zwart op de teller heeft, is de kans eerder klein dat hij in al dat buitenlands geweld voorin, op korte tijd een basisplaats kan afdwingen. Tot een maand of 2 geleden zouden dit soort geruchten (want meer is het niet) de hoop doen opleven bij de Beverse fans op welgekome versterking, maar nu worrden deze wellicht onthaald als "a ja"? Hoe snel kan het gaan en het zegt ook iets over hoe lastig het soms werken is voor de mensen die op dit terrein werkzaam zijn. Geduld is een schone deugd en misschien moeten we daar meer werk van maken, want jongens die tijdens de zomermercato zijn gekomen zoals Koyalipou, Goncalves, Servais, Geusens en Limbombe hebben het aanvankelijk en soms nog altijd zwaar te verduren gehad, maar zien hun aandeel in de positieve resultaten week na week groeien.
En hoe moeten we die tweemaal "zou" nu inschatten? Elke speler die komt en beter is dan wat er op die positie rondloopt, is van harte welkom, maar hoe ziet "beter" er uit? Iemand met de kwaliteiten van Holzhauser loopt er bij mijn weten op de Freethiel niet rond, maar hoeveel tijd heeft hij nodig om matchritme op te doen, want een flinke investering voor slechts 13 wedstrijden mag in vraag worden gesteld, tenzij over een langduriger termijn wordt gesproken en het doel is om een ploeg te bouwen rond de Oostenrijkse spielmacher.
Bovendien, uit de verhalen die naar buiten kwamen over de Spaanse winterstage, is gebleken dat "eendracht maakt macht" de codezin was en hoe zal in dat geval worden gereageerd op een vreemde eend in de bijt? Kortom, razend interessant om volgen en laat het duidelijk zijn, we gaan er van uit dat de komst van een nieuwe speler het fiat zal krijgen van coach Wim De Decker. O ja, we zouden het ook nog even hebben over een zekerheidje : Lukas Van Eenoo verhuist van Westerlo naar Patro Eisden en dat is best een opzienbarende overgang. Van Eenoo wordt dus ploegmaat van Stef Peeters en het zegt alles over de stijle ambitie die de Limburgers koesteren. Patro is overigens, net als SK Beveren en recent ook Club Luik, in Amerikaanse handen. Van Eenoo is met zijn 31 jaar en ervaring in eerste en tweede klasse, een serieuze versterking voor patro dat blijkbaar nog lang niet de handdoek heeft geworpen in de strijd om een promotieticket.

* De ene jaarwisseling is de andere niet.
Waar SK Beveren aan 2024 is begonnen zoals het 2023 eindigde (met een overwinning), draaide het voor de medebewoners van de Freethiel in eerste provinciale KSK Beveren, een stuk anders uit. Nu ja, als profs denken zich af en toe een off-day te kunnen veroorloven, waarom dan amateurs niet? Geert De Vreese weet alles over de eerste match van KSKB in 2024, maar eigenlijk was het er een om snel te vergeten.

KSK Beveren heeft blijkbaar de winterstop slecht verteerd, want geelblauw ging in en tegen Destelbergen zwaar onderuit.
De partij begon slecht door een thuisdoelpunt na reeds vijf minuten en halfweg de eerste helft was de wedstrijd in feite al beslist door twee goals in nauwelijks twee minuten tijd : 3-0. Beveren kon op slag van rust via Sinnaeve wel nog milderen tot 3-1 maar wie dacht dat er nog Beverse puntenwinst inzat kwam bedrogen uit. Vijf minuten na de pauze scoorde Destelbergen een vierde maal en konden de boeken toe.
Van Osselaer kon halfweg de tweede helft wel nog eens scoren voor Beveren maar de thuisploeg deed dat in de resterende tijd zelfs nog tweemaal zodat de eindstand zowaar een tennisscore werd : 6-2. We zullen het maar een Beverse off-day noemen maar het is een feit dat geelblauw bovenaan wel even de rol moet lossen, want Drongen en Munkzwalm lieten geen steek vallen. Beide clubs tellen nu drie punten meer dan Beveren.
Ook de Beverse winstkansen op het tweede periodekampioenschap krijgen een ferme deuk.
Volgende zaterdag krijgt Beveren de kans om opnieuw de positieve draad op te nemen en dit in de thuiswedstrijd tegen Denderhoutem dat ook de punten kan gebruiken om niet volledig in de degradatiezone te geraken.

GDV & PVW