StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Blijven smeden nu het ijzer warm is.
Het was me het voetbalweekendje wel in 1B. Zelf haalde SK Beveren verschroeiend uit tegen SL16 en daarenboven zag het de koplopers en enkele achtervolgers zwaar puntenverlies lijden. De goeie flo van voor de winterstop is stilaan een roes aan het worden en het resterend programma van SK Beveren in januari neigt naar meer. Het zal zaak zijn bij de hele entourage van de club om de voetjes stevig op de grond te houden, want op de dag van vandaag kunnen we ons niet voorstellen dat er bv. punten zouden worden verloren zondag tegen Club Nxt of de daaropvolgende week tegen Francs Borains, maar zo dachten ook Deinze tegen Jong Genk, Beerschot tegen de verzwakte RSCA Futures en Waregem in Oostende er over en het pakte toch totaal anders uit.
Oud-gediende Eddy Roelandt sprak ooit de gevleugelde woorden : "hoe langer een reeks nederlagen duurt, hoe dichterbij de eerste overwinning", maar deze toen fel besproken waarheid geldt wellicht ook in de omgekeerde richting.
Het voordeel dat SK Beveren en Dender hebben, want laten we de mannen van Timmy Simons niet vergeten, ook zij zijn aan een zeer sterke opmars bezig, is dat hun prestaties in stijgende lijn blijven gaan, terwijl die van een aantal ploegen waaronder Waregem, Beerschot, Deinze en Patro Maasmechelen verrassend wisselvallig blijven presteren.
Het is dus een kwestie van smeden terwijl het ijzer warm is, want zoals het moeilijk is om een afdoende verklaring te vinden waarom de motor bij SK Beveren plots is aangeslagen, zo zal het ook lastig zijn om een oorzaak te geven waarom diezelfde motor straks aan het sputteren kan gaan, want dat er hopelijk eerder laat dan vroeg een einde komt aan die schitterende reeks van ongeslagen en gewonne wedstrijden, dat staat uiteraard als een paal boven water.
Ondertussen stellen zich meer en meer supporters de vraag hoe het zit met het beschikbare budget voor tijdens deze wintermercato. Wim De Decker heeft absoluut geen onoverkomelijk verlanglijstje op tafel gelegd, maar het heeft er alle schijn van dat het budget daarvoor ontoereikend is. In dat geval is er een paar maanden geleden hoog spel gespeeld door verklaringen af te leggen als zou het huiswerk voor de wintermercato pakweg in november al zo goed als klaar zijn geweest. Goedkope praatjes om de supporters wat te sussen? We vergissen ons graag en als er straks een grote vis komt aanzwemmen in het Kallo-dok, zetten we de sluizen richting Freethiel wagewijd open.

PVW