StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nooit te vlug oordelen!
Verdomme, wat blijft dat voetbal een raar en onberekenbaar spelletje. Het is pas van de vijftiende speeldag geleden, zondag 10 december, dat we hier in Hingene op de supportersbus stapten met bestemming Oostende. Onze bus zat niet volledig vol, maar ik ben er van overtuigd dat bijna iedereen op de bus voor aanvang van de wedstrijd zeker was dat we met een driepunter zouden terugkeren. Dat was ook te merken aan de pronostieken, maar ja, wie SK Beveren verloren geeft op de pronostiek moet onmiddellijk afstappen en dat is natuurlijk geen betrouwbare waardemeter.
Toegegeven, er waren heel wat kenners aan boord, want SK Beveren won, achteraf bekeken, vrij gemakkelijk met 0-2. Logisch zou men denken, want wie er anders over had gedacht stond immers toch ergens langs de E40 en vriendelijk als we zijn, werd daar tijdens de terugrit ook weer netjes opgepikt. Maar alle gekheid op een stokje, wie had op zondag 10 december bij ons bezoekje aan de Diaz-Arena voor mogelijk gehouden dat het KVO van die avond wat overigens een paar dagen daarvoor Genk had uitgeschakeld in de Croky Cup en eerder ook al in Eupen was gaan winnen, half januari Zulte-Waregem een kater verkocht en opnieuw een paar dagen verder RWDM uit het bekertornooi zou stoten. Straf, heel straf en wat knap van Oostende! Overigens, de kustboys mogen best een bekerploeg worden genoemd, want ik vernam deze morgen in het sportnieuws op Radio1 dat KV Oostende voor de vierde keer in 10 jaar de halve finales van de Beker van België weet te bereiken. Ach ja, de beker en SK Beveren, wat waren we er dit en vorig seizoen dichtbij om wie weet ook tot de halve finales door te dringen, want met de strafschoppen uitgeschakeld door Antwerp vorig seizoen en in deze jaargang toch ook eersteklasser Westerlo gewipt en in de volgende ronde bij het ingaan van de blessuretijd door de beste ploeg van het land Union, ongelukkig en ook wel onrechtvaardig, uitgeschakeld (0-2).

* Cijfers van SK Beveren kleuren langzaam maar zeker heel positief.
We hebben als supporters van SK Beveren de eerste maanden van dit seizoen veel te vaak naar onze goesting aan de klaagmuur gestaan. Mislukte start (6 op 24), stroef spel, o zo moeilijk een doelpunt maken en uiterst moeizaam tot een driepunter komen. Tenzij een forse kwaliteitsinjectie tijdens de winterstop, zagen velen de toekomst (althans het vervolg van het lopende seizoen) somber in.
En toen was het zondag 22 oktober en de uitwedstrijd in Roeselare tegen Club Nxt. De 0-3 overwinning kwam moeizamer tot stand dan de cijfers laten vermoeden, maar de trein was wel vertrokken. Zonder tot op dit moment bijkomende versterking en mede omdat de ploegen bovenin Sinterklaas blijven spelen, heeft SK Beveren zich in de top6 genesteld en is een kloof die onoverbrugbaar bleek, plots weer binnen handbereik. Dat zette mij er toe aan om even de cijfertjes van de top6 qua gescoorde en geïncasseerde goals onder de loep te nemen en viel dat best mee zeg.
Waregem is met 33 rozen de meest productieve ploeg, gevolgd door Dender met 31, terwijl SK Beveren en Beerschot 28 keer de weg naar de netten vonden. Deinze moet met 24 goals een beetje de rol lossen, Club Luik scoort met 22 doelpunten het minst goed van de top6.
Als we het over de tegendoelpunten hebben doet Beerschot het best met slechts 15 goals geïncasseerd, maar met 17 doelpunten tegen doen onze Leeuwen het ver van slecht en Reus wist ook al 8 keer de nul te houden en was nog enkele keren dichtbij een clean sheet.
Dender is met 19 een goeie derde, gevolgd door Waregem en Deinze van wie de keepers 21x een bal uit hun netten moesten vissen. Club Luik is misschien wel de meest regelmatige van dit gezelschap, want het incasseerde evenveel goals als het er maakte, nl. 22.
Samengevat : SK Beveren staat inmiddels op een mooie vijfde plaats, maar op basis van gemaakte en geïncasseerde goals doet het nog iets beter. Een hoopvolle evolutie die we hopen zondagavond weer wat scherper te stellen.

PVW