StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat heeft speeldag 18 in de aanbieding?
Zotter dan de vorige speeldag kan het niet worden, maar het is niet omdat wedstrijden op het eerste zicht een volgens het klassement logisch verloop zullen kennen, dat na 90 minuten het verwachte resultaat op het scorebord staat. Vanavond wacht leider Beerschot wellicht een vervelende uitwedstrijd op het veld van Lommel. Tegen de RSCA Futures lieten de Mannekens eerder onverwachts 2 kostbare punten liggen, maar door het verrassend verlies van medekoploper Waregem, was dat ene puntje voldoende om weer alleen de rangschikking aan te voeren. Lommel uit, het staat ook SK Beveren op de laatste speeldag nog te wachten en indien het dan nog om belangrijke punten zou gaan, zal ik er niet gerust in zijn. Pakt Dirk Kuyt in Noord-Limburg zijn eerste driepunter of laten de Ratten opnieuw een steek vallen, vanavond omstreeks 22 uur kunnen we die vraag beantwoorden. Tegelijkertijd met de match in Lommel wordt er ook in Deinze afgetrapt met daar Lierse als gast. De Pallieters ontsloegen begin deze week coach Jo Christiaens omwille van de tegenvallende resultaten en hopen waarschijnlijk de negatieve spiraal in Deinze te kunnen doorprikken. Deinze zag afgelopen zondagavond in Geel tegen Jong Genk alle kleuren van de regenboog en ontsnapte aan een zware nederlaag. Hoe het daar ook afloopt in Deinze, er staan 3 punten op het spel, maar we weten niet hoe ze zullen worden verdeeld. Alleszins 2 wedstrijden die niet aan de aandacht van de Beverse entourage zal ontsnappen.
Indien de weersomstandigheden geen spelbreker spelen, wordt om 16 uur de partij tussen Dender en Seraing op gang gefloten. Het zou ons verbazen dat Seraing wat vorig weekend op eigen terrein een pak slaag kreeg van Francs Borains, nu wel in staat is om de boys van Simons een stroobreed in de weg te leggen, maar in Dender kennen ze ongetwijfeld het verhaal van het vel en de beer.
Om 20 uur nemen de Futures van Anderlecht het zaterdagnamiddag op tegen Club Luik. De Futures hebben 24 punten en zien 4 ploegen met 28 punten voor zich uit in de rangschikking en daarbij ook Luik. Nog om 20 uur zaterdag staan de stuntploegen van de vorige speeldag tegenover mekaar. Francs Borains scoorde er op los in Seraing (1-5) en Oostende dompelde aan de kust Waregem in diepe rouw (3-2). Benieuwd of de kustboys die in een zware overlevingsstrijd gewikkeld zijn die positieve lijn kunnen doortrekken, want ik vermoed dat winstpartijen een nuttig instrument aan de onderhandelingstafel zijn.
Zondag is het met bijzondere interesse uitkijken naar de middagmatch tussen Waregem en Jong Genk. De volgende wedstrijd na een ferme optater tegen het huidige jong Genk moeten spelen, lijkt mij geen prettig vooruitzicht. Daarbij komt dat Essevee dit seizoen al een wankele thuisreputatie heeft, maar toegegeven, zoals Jong Genk in Beveren net voor de winterstop en tegen Deinze voor de dag kwam, is het een gesel voor elke reeksgenoot.
Zondag om 16 uur moeten we waarschijnlijk niet in Eisden zijn voor een verrassing, want daartoe zien we SL16 niet meteen in staat, maar we staan uiteraard open voor een vergissing.
Deze achttiende speeldag wordt op de Freethiel afgesloten met de komst van Nicky Hayen en zijn Club Nxt. Een voordeel dat onze Leeuwen op dat moment alle andere resultaten kennen? Niet naar anderen kijken en zelf op zoek gaan naar de 3 punten en daarna kan de schade, maar liever natuurlijk de winst worden opgemeten. Vorig weekend waren Dender en SK Beveren winnaars van de speeldag en dat smaakt naar meer.

PVW