StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

bloemen IN MEMORIAM : GABY LAUWERS.

Vrijdag vernam ik via Ingwin Daman het overlijden van Gaby Lauwers en dit op 85-jarige leeftijd.
Gaby en haar man Frans Beck van wie zij een paar jaar geleden afscheid moest nemen, behoorden tot het meubilair van SK Beveren. Clubmonumenten die wellicht evenveel dagen van hun leven op de Freethiel hebben doorgebracht als thuis.
Gaby, samen met haar jaren geleden gestorven boezemvriendin Huguette, waren de fiere en gedreven voorgangers van Nicole en Gino als uitbaters van de clubshop, Frans en André (man van Hugette) als parkkeerwachters op de Freethiel. Gaby was ook vele jaren gastvrouw in hun café Den Ijzer in Sint-Gillis-Waas en dat was tevens een veilige thuishaven van de supportersclub van SK Beveren. Tal van supporters feestjes mocht ik er genieten van een immer gezellig sfeertje en warm onthaal.

Het levenspad van Gaby was ver van gemakkelijk, want Frans werd op latere leeftijd getroffen door een hersenbloeding, maar wist die na een lange revalidatie en vooral moedige strijd en met de nodige beperkingen, te overwinnen. Gaby op haar beurt werd getroffen door borstkanker, maar ondanks deze tegenslagen, heeft ze nooit de glimlach verloren met als rode draad doorheen haar levensverhaal SK Beveren. Een vingerknip vanop de Freethiel volstond om soms de minst prettige klussen te komen klaren in Beveren, want haar inzet en motivatie voor Geel-Blauw was onvoorwaardelijk.
Ik zou wel enkele pagina's kunnen vullen met fijne verhalen en anekdotes van en over Gaby, maar ik ga het bij een houden : tot een jaar of 25 geleden gingen Gaby en Huguette jaarlijks samen op pad om steunkaarten te verkopen voor hun supportersclub van SK Beveren in Sint-Gillis en succes verzekerd hoor! Ze bleven echter niet op het grondgebied van Sint-Gillis, want succes smaakt naar meer en geraffineerd als ze waren verkochten ze tot in Sint-Niklaas van deur tot deur onder het motto "een steunkaartje kopen van Geel-Blauw", bewust de naam van SK Beveren vergetend, maar even bewust van het feit dat ook het lokale SK Sint-Niklaas in Geel-Blauwe kleuren speelde.
Geweldig toch en het kwam altijd goed hoor, want tegen een gemeende lach moet een boze blik het altijd afleggen.
Gaby, ik heb in mijn hart en dat van talloze supporters van SK Beveren, een warm en veilig plaatsje gereserveerd. Door omstandigheden moeten we je al een aantal jaren missen, maar vergeten, dat nooit! Bedankt voor zoveel fijne momenten en vergeet hierboven zeker niet de groetjes te doen aan Frans, Huguette en André.
Langs deze weg hou ik er aan de kinderen, kleinkinderen en de respectievelijke families Lauwers en Beck bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van het verlies van Gaby.
De uitvaart van Gaby heeft plaats komende vrijdag 26 januari om 11 uur in de Sint-Egidiuskerk van Sint-Gillis-Waas.

Patrick Van Wesemael.