StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TEGEN CLUB NXT BEGON DE WEDEROPSTANDING EN HET MAG NOG EVEN DOORGAAN.

Waar SK Beveren vorig seizoen een nare ervaring over hield aan de uitwedstrijd op de eerste speeldag van de play-offs (3-0 verlies in Roeselare tegen Club Nxt), begon uitgerekend dit seizoen de wederopstanding. De omgekeerde cijfers van vorig seizoen (0-3 dit seizoen) waren duidelijker dan de krachtsverhoudingen tussen de lijnen, maar voor SK Beveren was deze overwinning het afsluiten van een bangelijk slechte periode (6 op 24), maar tegelijkertijd wel het begin van een nieuw hoofdstuk dat nu al een match of 9 duurt en waarvan we hopen dat het nog een wedstrijd of 13 mag blijven duren.

Van speeldag 17 hebben we vorig weekend onthouden dat SK Beveren de winterstop goed verteerde, terwijl Beerschot, Waregem, Patro Maasmechelen en Deinze mochten ervaren dat geen enkele tegenstander mag worden onderschat. Club Nxt was vorig weekend niet bij de ploegen die konden stunten, maar het potentieel om dat te doen is wel aanwezig. Nicky Hayen en zijn mannen zijn niet bezig aan het seizoen dat ze in augustus voor ogen hadden. De tiende plaats van Blauw-Zwart in het klassement is ongetwijfeld onder de verwachtingen en waarschijnlijk ook mogelijkheden van de Brugse beloftenkern, al speelt bij die ploegen vaak de doorschuiffactor een rol van betekenis. Club Nxt verloor vorig weekend thuis met 0-2 van Lommel, maar dat is geen referentie om vanavond ook maar aan de geringste onderschatting te doen. In de wandelgangen circuleerde de voorbije dagen de naam van Romeo Vermant, zoon van Sven (ex-trainer van onze club) en in de Brugse bestuurskamer "zou" het gerucht de ronde doen dat het over een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen gaat. Zou Romeo straks zijn opwachting maken bij Blauw-Zwart?

SK Beveren drijft op een wolk. Sterk geëindigd in 2023, een voortreffelijke winterstage achter de rug en vorige speeldag de draad met succes weer probleemloos opgenomen tegen SL16. De schreeuw om versterking bij de supporters van een paar maand geleden lijkt uitgestorven, ook al omdat onze sportief directeur blijkbaar zijn blad met het huiswerk van een paar maand geleden is kwijt geraakt. Never change a winning team, of toch? De 1-4 in Visé tegen SL16 was riant, maar in principe keert Everton na zijn schorsing weer terug in de ploeg. Benieuwd of Koyalipou zijn doelpuntentotaal vandaag kan opdrijven en naderen op Bertaccini van Club Luik wat een moeilijke uitwedstrijd wacht bij Patro Maasmechelen. Het meest uitkijken vandaag op deze door uitgestelde wedstrijden onthoofde achttiende speeldag, is het om 13.30 uur naar Zulte-Waregem - Jong Genk. Niet dat ik wederom een stunt verwacht van de Genkies, maar wat was het genieten geblazen vorige week in Deinze van de vele dartele Genkse talentjes. De man van deze speeldag is wellicht Mertens van Deinze dat vrijdagavond Lierse inblikte met 4-0 met een hattrick van Lennert. Of zou Koya inspiratie hebben geput uit de prestatie van de Deinze-spits? Tot straks op de Freethiel en graag een mooie bijdrage van jullie supporters in de twaalfde minuut voor ons aller Gaby.

Patrick Van Wesemael.