StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dan toch nog!
We deden hier enkele weken geleden ons beklag toen bij het verschijnen van de kalender van de CPL bleek dat SK Beveren tot het einde van het seizoen geen enkele keer meer thuis zou spelen op een zaterdag, met voorsprong de dag die de voorkeur geniet bij de meeste supporters. Daarover valt meestal met geen enkele instantie overleg te plegen, want koning televisie betaalt en bepaalt en daarvoor moet alles wijken. Uiteraard valt hiervoor iets te zeggen, net zoals we het recht hebben om te betreuren dat de stem van de fans niet wordt gehoord, want zij zijn toch de mensen die het voetbal kleur geven (denk maar aan de lege en ongezellige stadions tijdens corona).
Maar blijkbaar volstaan een aantal afgelaste wedstrijden om veranderingen door te voeren die voordien onbespreekbaar leken. Zo zal onze thuiswedstrijd van zondag 11 februari om 13.30 uur worden verplaatst naar zaterdag 10 februari om 16 uur.
O ja, vanavond staat de laatste kwartfinale van de Croky Cup op het programma, een Brussels derby tussen Union en Anderlecht. Een leuke pot, dat wel, maar nu ook weer niet om bv. een etentje te verplaatsen en toch heb ik er deze morgen nog even aan teruggedacht dat dit virtueel etentje met zekerheid op een andere dag zou worden ingepland indien vanavond op de Freethiel Anderlecht de gast was geweest met als inzet een plaatsje in de halve finale van de Beker van België. En dat had toch gekund! Twee ballen die de paal likten bij een 0-0 tussenstand, dichter kan men niet bij een voorsprong zijn, maar die dekselse Amoura besliste er in blessuretijd anders over. Benieuwd of er vanavond in de rechtstreekse uitzending op televie nog een woord zal worden gezegd over hoe dicht Union in Beveren wel bij de uitschakeling was. Trouwens, zouden ze op de Bosuil toen ze het voorbije seizoen de Belgische beker in het Koning Boudewijnstadion in de hoogte staken, nog even gedacht hebben dat hun lot in Beveren aan een zijden draadje heeft gehangen? Misschien moeten we als supporters van SK Beveren soms de lat wel hoger durven leggen, want zowel na de uitschakeling tegen Antwerp vorig seizoen als die in december tegen Union, waren we bijzonder fier met de prestatie van onze ploeg en dat was een terechte fierheid, maar wat gezegd van het zo geplaagde Oostende dat in die bijzonder moeilijke financieel onzekere tijden er in geslaagd is om Eupen, Genk en RWDM uit het bekertornooi te knikkeren.

PVW.