StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN REVANCHE IS OP ZIJN PLAATS.

Zondagavond was het voor de supporters van SK Beveren (en ik hoop niet alleen voor ons) even slikken na het onverwachts verlies tegen Club Nxt. Bij de fans heeft men het dan over balen, maar men krijgt soms de indruk dat spelers een andere vorm van balen ervaren, er minder van wakker liggen, zoiets als "kan gebeuren" en dat klopt natuurlijk.

De beste manier om een voetbalkater door te spoelen is meteen revanche nemen, maar in de sport betekent dit in de praktijk vaak wachten tot het volgend weekend. Gelukkig komt dat weekend voor onze spelers er een dag vroeger aan dan aanvankelijk gepland door de kalendermakers, want normaal gezien zou deze wedstrijd morgen zaterdag doorgaan. Op Club Luik na dat heel keurig in de top6 heeft plaatsgenomen, hebben de andere 3 Waalse ploegen Seraing, SL16 en ook Francs Borains het knap lastig om in de onderste regionen van het klassement te verlaten. De vervloekte rode lantaarn wordt beurtelings doorgegeven en wellicht (maar zeker weet ik dat niet) ontbreken de centen om daar in de lopende mercato iets aan te doen, maar is aankopen een absolute vereiste? Op speeldag 17, de eerste na de winterstop, ging Francs Borains op bezoek bij de buren van Seraing en het keek er al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Match gespeeld zou men dan denken van een ploeg die in de befaamde hoek zit waar klappen worden uitgedeeld, maar niets was minder waar. Via een 1-3 ruststand evolueerde de score na 90 minuten naar een toch wel onwaarschijnlijke 1-5 overwinning. Ze zullen in de Borinage gevloekt hebben dat hun wedstrijd van afgelopen weekend thuis tegen Oostende werd afgelast, want na een sprekende driepunter zoals die tegen Seraing, wil men het liefst van al zo snel als mogelijk weer aan de volgende partij beginnen.

Het klopt dat Arne De Beuckelaer, scheidsrechter van dienst tijdens SK Beveren - Club Nxt, waarschijnlijk niet zijn beste match floot, maar het zou even fout zijn om het pijnlijk verlies tegen Blauw-Zwart alleen toe te schrijven aan de spelleider. Persoonlijk ben ik geneigd eerst de hand in eigen boezem te steken en zien wat er bij ons beter kon om vervolgens naar andere mogelijke oorzaken te zoeken. Het spelniveau zondag lag ergens tussen niet goed en slecht, zullen we het houden bij onvoldoende? Er was de betwiste strafschopfase, maar cruciaal waren de 2 "discutable" gele kaarten voor Louis Verstraete op het uur. Reken maar dat we Louis gaan missen vanavond en we moeten hopen dat Luiz in de sporen kan treden van Verstraete. Het was overigens verrassend dat Everton na zijn gele schorsing tegen SL16, ook tegen Club Nxt vanop de bank moest toezien. Zou ook Verstraete dit lot wachten als er gewonnen wordt in Borains?
Het is overbodig om te herhalen dat de uitschuiver van vorige week, alleen ongedaan kan worden gemaakt op voorwaarde dat de 2 volgende verplaatsingen (Francs Borains deze avond en Waregem volgende week zaterdag) minstens een 4 op 6 opleveren, liefst 6 op 6.
Tot slot : Borains versterkte zich gisteren met Gécé van RWDM, maar of hij speelgerechtigd is tegen SK Beveren en een meerwaarde voor zijn nieuwe werkgever, daarop moet ik het antwoord schuldig blijven.

Patrick Van Wesemael.