StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zitten alle spelers wel op dezelfde golflengte als Beau Reus?
De verslaggever op Eleven vrijdagavond vertelde voor aanvang van de wedstrijd tussen Francs Borains en SK Beveren dat hij het prettig vond om op een vrijdagavond te spelen omdat het een manier is om in geval van winst de "concurrentie" onder druk te zetten. Nu gaat mijn persoonlijke voorkeur naar een zaterdagavnd uit, maar dat is hier niet aan de orde. Qua gevoel deelt Beau mijn en ongetwijfeld veel andere supporters hun mening. Op een vrijdagavnd met 3 punten het stadion verlaten, biedt de mogelijkheden om alshetware vanuit de luie zetel de andere wedstrijden te volgen waarbij SKB belang heeft dat een ploeg met bv. een paar punten meer, geen punten pakt. Dit vooruitzicht geeft een extra dimentie aan een wedstrijd die we anders misschien niet eens van nabij zouden volgen. Aan Beau Reus was het vrijdagavond in Borains duideliijk te zien dat hij met die ingesteldheid onder de lat stond, want ondanks de 3 tegengoals viel hem weinig te verwijten, meer zelfs, liep de score niet hoger op in het voordeel van de Henegouwers. We kunnen ons echter niet van de indruk ontdoen dat de meeste Leeuwen gewoonlijk op vrijdagavond andere plannen hebben en daarmee nog in hun hoofd zaten toen ze op het veld kwamen, want wat een slap vertoon was dat gedurende de eerste helft! Ik vraag mij zelfs af of bepaalde spelers nu reeds de boodschap van de club hebben gekregen dat ze onze club mogen verlaten en niet meer wakker liggen van de afloop van een wedstrijd.

Overigens, het was gisteren wel een meevaller dat Dender en Eisden het bij een brilscore hielden waardoor beiden nog in het zicht van SKB blijven. Vandaag staan er 3 interessante matchen op het programma met om 13.30 uur leider Beerschot tegen onze killers van vorige week Club Nxt waar Romeo Vermant vertrok naar Westerlo en er al meteen producief was voor zijn nieuwe werkgever (1-2 winst in Gent en de 0-1 kwam van Vermant).

Om 16 uur wordt er afgetrapt in Club Luik - Waregem en ook dat is er een om gade te slaan. Deze negentiende speeldag wordt afgesloten aan de kust met Oostende - Deinze. Mits winst zou Deinze wel eens schitterende zaken kunnen doen in de rangschikking. Wat mij betreft zouden 3 gelijke spelen het best uitkomen voor SK Beveren, maar helaas niet om goeie zaken te doen, maar om de schade te beperken en dat hebben we aan onszelf te wijten.

PVW.