StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beerschot, Waregem en Deinze doen een gouden zaak.
Eerst een kleine rechtzetting : zondg schreef ik dat Westerlo met o.a. een doelpunt van Romeo Vermant had gewonnen in Gent, maar dat klopt natuurlijk niet. Het werd in de slotseconden nog 2-2, maar toch bedankt aan Honoré en Luc die mij hierop attent maakten. Honoré dacht zelfs dat ik mijn radio te vroeg had afgezet, maar zelfs dat niet. Het is nogal subjectief, maar ik heb altijd de gewoonte gehad om tijdens een voetbalwedstrijd de kant van de underdog te kiezen en wellicht heb ik bij een 1-2 voorsprong voor Westerlo mijn wens voor waarheid genomen en ondanks het feit dat ik de gelijkmaker van Gent heb meegemaakt, was die blijkbaar zondagmorgen in mijn hoofd afgekeurd. Voor de goede orde : het was dus wel degleijk 2-2 en stiekem rekent een mens er onbewust op dat attente websitebezoekers mij wakker schudden wanneer indommelen dreigt.

De negentiende speeldag had rampzalige gevolgen voor SK Beveren. Zelf verloor het kansloos met 3-0 in de Borinage en alsof dat nog niet genoeg was pakten de nrs 1, 2 van het klassement en 3 de volle pot. Deinze in Oostende (0-1) en Waregem in Luik (0-2) deden dat eerder zuinig, de 3-0 van Beerschot tegen Club Nxt was overtuigend met alweer een goaltje meegepikt daar door Tom Reyners. Dender en Patro hielden aan hun onderling duel een puntje over en daar zullen de Limburgers meer tevreden mee zijn geweest dan de Oost-Vlamingen. Dat Club Luik verloor komt niet slecht uit voor SKB, maar de keerzijde is dat Waregem verder uitloopt en onze Leeuwen komende zaterdag in Waregem met niets minder dan 3 punten tevreden kunnen zijn om voeling te houden met de top6. Jong Genk bewees zijn grote vorm door de Futures van Anderlecht die al vrij vroeg met 10 kwamen te staan, met 3-0 huiswaarts te sturen. En er is nog een Limburgse ploeg sterk bezig, want 0-4 gaan winnen bij SL16 lijkt simpel, maar dat simpel is het gevolg van zelf dominant te willen zijn en drang naar voor te tonen zoals SK Beveren dat 2 weken geleden deed in Visé. Seraing en Lierse leverden een lekker potje voetbal af, maar geen van beiden werd met een driepunter beloond.
Club Luik was de meest aanvallende ploeg tegen Zulte-Waregem, maar de bezoekers de meest efficiënte.

De voorbije weken is gebleken dat een kloof van 6 of 7 punten dicht rijden in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen niet onmogelijk is, maar wanneer op cruciale momenten enige regelmaat ontbreekt, wordt dat lastig. Voor de goede orde toch nog even vertellen dat de nrs 1 en 2 van de rangschikking rechtstreeks promoveren naar de JPL, de nr 3 van het eindklassement het opneemt tegen de nr6 en de nrs 4 en 5 eveneens in een dubbele confrontatie zullen uitmaken wie de winnaar van het duel tussen nr3 en nr6 partij geeft. De winnaar van die dubbele confrontatie moet het dan opnemen tegen het nr14 van de Jupiler Pro League en ook dat met een heen- en terugwedstrijd. Veel rekenwerk dus en het simpelste zou zijn om te mikken op de plaatsen 1 en 2, maar we zijn het er waarschijnlijk met zijn allen over eens dat er een klein wonder nodig is voor SK Beveren om een van deze posities te bekleden na 30 speeldagen.

* Met de bus vanuit Bornem naar Waregem.
Goeie reclame was onze wedstrijd tegen Francs Borains niet, maar ook zaterdag in Waregem kunnen de spelers weer op de steun van de supporters rekenen. Er zijn nog een tiental plaatsen vrij op de bus van de Freethielvrienden Bornem die om 18.30 uur vertekt aan ons lokaal Café De Zwaan. Wie interesse heeft stuurt snel een mailtje naar info@freethielvrienden.be en mag kort daarna een antwoordje verwachten met daarin de formaliteiten om de inschrijving te officialiseren.

PVW.