StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nu ook Tiago Cukur weg bij SK Beveren.
Het lijkt wel een duiventil op de Freethiel waaruit hoofdzakelijk spitsen mogen ontsnappen.
Nu weet ik niet of er nog over spitsen kan gesproken worden wanneer die eind januari van het lopende seizoen niet één keer de weg naar de netten wisten te vinden, want dat was het geval voor Kyeremateng die eerder deze maand SK Beveren verliet en Tiago Çleukur die dat gisteren in onderling overleg deed. Ook Salech heeft de naam van een aanvaller te zijn, scoorde als ik me niet vergis in zijn eerste wedstrijd in het shirt van SKB tegen SL16, maar bleef daarna droog staan. Op zijn zachtst gezegd een dramatische balans en het doet ons met heimwee terugdenken aan de tijd dat een zekere Michael Frey onze rangen kwam vervoegen, in zijn geval mogen we zelfs spreken van versterken. Nu moeten we voorzichtig zijn om een etiket te kleven op spelers die aanvankelijk moeilijk tot scoren komen (denk maar aan Tiago bij Club Brugge). En soms zijn inzicht van wat een speler in zijn mars heeft en geduld om zijn talent te laten ontluiken, 2 belangrijke factoren vooraleer knopen door te hakken. Neem bv. iemand als Tom Reyners die als jong en Belgisch talent bij KRc Genk werd opgehaald door toenmalig voorzitter Dirk Huyck en thans bij Beerschot tot ontplooiing lijkt te komen. Vreemd toch dat Tom een jaar of 3 op de Freethiel heeft rondgelopen en niemand van de huidige selectieheren iets in hem heeft gezien.
Maar hadden we het zojuist niet over Michael Frey? Toegegeven, heel stiekem ben ik tot gisteren blijven geloven dat een terugkeer naar de Freethiel van de Zwitser mogelijk was, ondanks de ontkenning van insiders dat dit financieel onhaalbaar zou zijn.
Frey heeft begin deze week gekozen voor een avontuur in de Engelse tweede klasse (Champion Chip genaamd). Als fan van Frey zou ik zeggen : "Queens Park Rangers is de gelukkige", maar gemakkelijk wordt het niet, want QPR is op twee na laatste in de rangschikking en wil uiteraard graag met Michael de weg naar beter/boven inzetten. Overigens, Leicester is in de Champion Chip de autoritaire leider met 7 punten voorsprong. Wie na 12 seizoenen nog altijd de kleuren van Leicester verdedigt is good old Jamie Vardy (37) die het scoren en laten scoren nog niet is verleerd. Twaalf jaar bij dezelfde club, zou ons dat bij SK Beveren met een speler nog kunnen overkomen?

* KSK Beveren mee met SK Beveren op het verkeerde pad.
Het lijkt wel alsof KSKB en SKB (hopelijk maar voor heel even) in hetzelfde bedje ziek zijn. Beide ploegen gingen vol trots de winterstop in, maar keken de voorbije 2 speeldagen tegen pijnlijke nederlagen aan. Geert De Vreese vertelt jullie bij over de wedstrijd van KSK Beveren op bezoek bij Borsbeke.

KSK Beveren is er zaterdag niet in geslaagd om zich te herstelllen van de zware 6-2 pandoering in Destelbergen. Integendeel, geelblauw verloor opnieuw met zware cijfers. Ditmaal werd het 4-0 in Borsbeke. Aan de rust was er nog geen vuiltje aan de lucht, want met een 0-0 zat er zeker nog puntenwinst in. De tweede helft was echter een ander paar mouwen. De thuisploeg kwam tien minuten na de pauze op voorsprong en in het laatste kwartier scoorde Borsbeke zelfs nog driemaal.
Eindstand 4-0 dus en tot overmaat van ramp kreeg doelman Van Goethem in de slotfase ook nog een rode kaart onder de neus geduwd. Zo is KSKB die mooie reeks van voor de winterstop stilaan aan het verprutsen met deze nul op zes. Vooral de anders zo soliede defensie baart zorgen. Tien tegengoals in twee partijen, dat is wat teveel, zeker voor een titelkandidaat. Beveren blijft wel op de derde plaats staan, maar de achterstand op leider Munkzwalm bedraagt nu toch al zes punten.
De supporters verwachten volgend weekend alleszins een klinkende revanche in de thuispartij tegen Denderleeuw.

GDV & PVW