StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bijkomend personeel gevraagd in het revalidatiecentrum te Beveren.
Omstreeks middernacht is het doek gevallen over de wintermercato en als men bij SK Beveren in iets kampioen is, dan is het wel wachten tot de sluitingsdag van de transfermarkt om deals af te ronden, wellicht tot grote ontsteltenis van coach Wim De Decker die in het beste geval vanaf vandaag met zijn nieuwkomers aan de slag kan gaan. Mijn inschatting is waarschijnlijk bijzonder optimistisch, want het zal mij benieuwen hoeveel spelers van de 3 aanwinsten vandaag op het trainingsveld zullen staan.
Het eerste wat ik mij afvroeg bij het overlopen van de namen van de 3 nieuwkomers was, wie van dit trio zou in het huiswerk van oktober zijn voorgekomen? Om eerlijk te zijn, ik denk niemand.
Kylian Hazard, Erdon Daci en Petar Vitanov : het zijn namen die mij een dubbel gevoel bezorgen. Laat het duidelijk zijn, aan de mogelijkheden en kwaliteiten van eerstgenoemden heb ik weinig twijfels. Zowel Kylian als Erdon hebben bij respectievelijk RWDM en Westerlo vrij recent (en dan bedoel ik vorig seizoen in het geval van Hazard en 2 seizoenen geleden in het geval van Daci) een cruciale rol gespeeld in de promotie van beide clubs naar de JPL. Of die zekerheid echter opweegt tegen de fysieke en medische paraatheid van beide spelers, dat is de vraag van 1 miljoen. Voor wat betreft Kylian is men daarover duidelijk : zijn aantreden is nog niet voor morgen. Erdon Daci daarentegen kwam, als de berichten kloppen, dit seizoen al een keer of 13 in actie voor Westerlo en scoorde daarin driemaal. De voorbije weken echter zat hij, vermoedelijk door blessure, niet meer in de wedstrijdkern. We gaan er wel van uit dat hij op zeer korte tijd inzetbaar is voor SK Beveren en in dat geval zijn we er van overtuigd dat hij onze ploeg zeker iets kan bijbrengen.
Waar van Kylian en Erdon bijkomende offensieve slagkracht mag worden verwacht, wordt van de Bulgaar Petar Vitanov verwacht dat hij de nodige vuile meters maakt op het middenveld. Deze 28-jarige verdedigende middenvelder is, ondanks ondertussen enkele caps voor de Bulgaarse nationale ploeg, een onbekende die het voorbije half jaar in de Chinese competitie uitkwam. Waarom zijn buitenlands avontuur zo beperkt in de tijd is weten we niet, maar laat ons hopen dat het met aanpassingsproblemen heeft te maken.
Samengevat : het was wachten tot de laatste uren van de mercato vooraleer er opvolging kwam voor Cukur en Kyeremateng en sommigen beweren dat zich dan vaak de beste opportuniteiten voordoen, anderen zijn van mening dat het beste uit de solden op dat moment reeds onderdak heeft gevonden. Een wauw-gevoel heb ik bij deze transfers alleszins niet, maar dat is absoluut geen vereiste om succesvol te zijn. Persoonlijk had ik liever een offensieve middenvelder (type spelmaker) dan een verdedigende middenvelder zien komen, maar de nieuwe jongens verdienen zeker een kans en hopelijk in het geval van Hazard zo snel als mogelijk.

* Kan Deinze ook tegen Club Nxt oogsten?
Vanavond wordt de twintigste speeldag afgetrapt en daarbij springt de wedstrijd tussen Club Nxt en Deinze het meest in het oog. Deinze heeft zijn stijle ambities voor dit seizoen nooit onder stoelen of banken gestoken en ontsloeg op een moment dat het in de top6 stond en na een overwinning in Anderlecht, coach Grosjean. Vorig weekend won het met het kleinste verschil aan de kust bij Oostende en het is benieuwd uitkijken of de Oost-Vlamingen wederom succes zullen kennen op West-Vlaamse bodem. Winst van Deinze levert een voorlopige eerste plaats op en alhoewel Beerschot nog een wedstrijd tegoed heeft, geeft een leidersplaats sowieso een boost aan een ploeg.
In de andere wedstrijd van deze avond staan 2 beloftenteams tegenover mekaar. SL16 zal ongetwijfeld werk willen maken van het opsmukken van zijn klassement, maar daar hebben ze in het talentenhuis van Anderlecht waarschijnlijk een andere mening over.

PVW.