StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MINSTENS MET EEN PUNTJE TERUGKEREN UIT WAREGEM.

Vooraf : vrijdagavond, op een moment dat de supportersclubs die een bus inleggen reeds alle afspraken en voorbereidingen hadden gemaakt, bereikte ons vanuit Beveren (maar die info kwam uiteraard vanuit Waregem) het bericht dat er geen bezoekende supporters welkom zijn deze avond in Waregem. De burgemeester, voorzitter en korpschef waren tot dit besluit gekomen omdat de gouverneur van West-Vlaanderen zoveel als mogelijk politiemensen wil mobiliseren vandaag om de ontruiming van de blokkade aan de haven van Zeebrugge ordelijk te laten verlopen. Best mogelijk natuurlijk, maar waarom zijn er wel politiemensen beschikbaar voor de thuissupporters van Wargem die met een pak meer zijn en bovendien is er een 20tal kilometer verder de wedstrijd tussen Kortrijk en Charleroi waar ongetwijfeld ook de ordediensten zullen aanwezig zijn. En waar zit in dit geval de pro League van wie wordt verwacht dat zij een fair verloop van wedstrijden een prioriteit is en in dit geval de wedstrijd had kunnen verbieden. Als de match toch doorgaat zonder Beverse supporters is dit bijzonder jammer, zeg maar schandalig. Omstreeks 11.30 uur of iets later zou de beslissing vallen. Er lijkt deze morgen een mogelijkheid te zijn ontstaan dat er toch nog bezoekers zouden worden toegelaten.

De voorbije 2 wedstrijden van SK Beveren waren er om zeer snel te vergeten. Club Nxt was met een beetje goeie wil nog çleava (we zijn toen gebotst op een onstuitbare Homma), maar Borains was een draak van een wedstrijd waarin niet het minste spoor te bekennen was van de intentie om revanche te nemen voor het verlies tegen Blauw-Zwart. De hoopgevende positie waarmee aan 2024 werd begonnen, is op 5 dagen tijd volledig uit handen gegeven. Uitzichtloos is een plaatsje in de top6 nog niet, maar gezien ook o.a. Patro Maasmechelen en Deinze doelgericht op de transfermarkt gingen, lijkt die top6 halen het hoogst bereikbare, tenzij er nog enkele speeldagen zouden volgen zoals een paar weken geleden waarin de top3 puntenloos blijft, maar rekenen op wat de anderen doen is nu geen optie meer.

De opdracht voor SK Beveren vanavond is duidelijk : zeker niet verliezen en liefst 3 punten meenemen naar het Waasland. Ja, dat klinkt ongeloofwaardig na een pijnlijke 0 op 6 die werd begroot als een unieke kans om 6 op 6 te pakken, maar voetbal is en blijft een raar en onvoorspelbaar spelletje. Ik heb tot nu toe heel wat wedstrijden van Waregem gevolgd en moet toegeven, die ploeg creëert ontzettend veel mogelijkheden, maar ze springen er even onzorgvuldig mee om en een ongeschreven wet zegt dat men dan het deksel op de neus krijgt en dat is hun vooral in thuiswedstrijden al meerdere keren overkomen. Want zoveel punten Waregem in het eigen Elindus Arena al liet liggen, des te meer werden er op verplaatsing gesprokkeld.

In Waregem hopen ze natuurlijk dat het tij in thuismatchen zal keren, maar wij duimen dan weer dat dit voor hun volgende thuiswedstrijd zal zijn. Feit is dat Waregem een heel goeie ploeg heeft en wat mij betreft nog steeds kandidaat nr 1 is om kampioen te spelen.

Tot slot nog meegeven dat van de 3 nieuwkomers enkel Daci in de wedstrijdkern is opgenomen. Hazard is nog een tijdje buiten strijd en wellicht draaide de administratieve molen om Vitanov nog speelgerechtigd te krijgen, te traag. Goed nieuws is wel dat de gele schorsingsdag van Louis Verstraete achter de rug is en hij wellicht zijn plaats in het elftal opnieuw zal innemen.

Zodra we duidelijkheid krijgen of er al dan niet supporters welkom zijn in Waregem zullen we jullie met een flashbericht op de hoogte brengen.

Patrick Van Wesemael.