StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldag 20 zullen we niet zo vlug vergeten.
En om 2 redenen : zelden zo'n chaotische voorbereiding meegemaakt voor de supportersclubs die een bus hadden ingelegd naar de Elindus Arena in Waregem en 24 uur voor aanvang van de wedstrijd te horen kregen dat er geen bezoekers welkom waren, een beslissing van de burgemeester en korpschef in samenspraak met de voorzitter van Essevee. Na veel lobbywerk en politieke druk langs Beverse zijde op vrijdagavond en zaterdagochtend, kwam er even voor het middaguur zaterdag dan toch groen licht vanuit Waregem. Onbegrijpelijk dat die eerste beslissing om supporters vanuit Beveren niet toe te laten zo lichtzinnig en zonder Beverse betrokkenheid kon genomen worden en en veelzeggend over de politiek dat het aanvankelijk onmogelijke onder druk plots mogelijk wordt.
Maar ook omwille van het sportieve effect was het een goeie zaak dat de Beverse supporters aanwezig konden zijn, want zij zagen een op tactisch vlak bijna tot in de perfectie georganiseerd SK Beveren. Nauwelijks iets toestaan aan de thuisploeg en zelf dodelijk efficiënt, want ook onze Leeuwen scoorden aan bijna 100 procent. De anders vaak prima voorzetten van Hrncar kwamen zaterdag te weinig bij de bestemmeling of er zat zelfs een ruimere score in. Voor de neutrale toeschouwer die van mooi combinatievoetbal houdt en veel kansen wil zien, was dit niet de wedstrijd waarvoor hij gekomen was, maar daarvan hebben de Beverse fans zeker niet wakker gelegen. De driepunter tegen Essevee was, alhoewel niemand in het Beverse supporterskamp het voor aanvang van de wedstrijd luidop durfde uitspreken, levensnoodzakelijk om in koers te blijven voor de top6. Ik heb meerdere Beverse supporters na de match horen zeggen dat ze veel meer hadden verwacht van Waregem en dat was bij mij niet anders, maar misschien doen we met die vaststelling onze eigen ploeg tekort. Een thuisnederlaag tegen Club Nxt kan gebeuren, maar met de mentaliteit van zaterdag in Waregem lijkt mij een verliespartij zoals die in Borains, uitgesloten. Zou die nederlaag alweer onder de noemer "Louis Verstraete was er niet bij" kunnen geplaatst worden? Toeval zou het in ieder geval niet zijn, want SK Beveren met of zonder Louis, dat is een wereld van verschil, maar een ploeg die valt of staat met het ontbreken van één speler, dat is geen goeie zaak.

Waregem, Club Luik en een beetje Lommel en Dender omdat hun onderlinge confrontatie geen winnaar opleverde, lopen enige schade op in de rangschikking na speeldag 20. Koploper Beerschot dat met ruime 1-4 cijfers ging winnen in en tegen Club Luik en da's knap hoor, Patro Maasmechelen dat schijnbaar vlot voorbij Francs Borains (3-1 wandelde, Deinze dat opnieuw met het kleinste verschil van een uitwedstrijd terugkeerde en SK Beveren dat eveneens nipt maar verdiend 3 punten meegraaide uit de Elindus Arena, behoren tot de winnaars van het weekend.
Respect voor het geplaagde Oostende dat op het Lisp met 1-2 ging winnen.
Met Seraing gaat het van kwaad naar erger. Het deelt nu de laatste plaats met SL16 na 1-3 verlies thuis tegen Jong Genk, maar het moet gezegd dat de Limburgers momenteel wel ontzettend goed bezig zijn.
SL16 moest zijn meerdere erkennen in de RSCA Futures (0-1).

PVW.