* Elk een helft, maar die van Westel was iets beter.
Het valt wel vaker voor : spelers die tijdens de wedstrijd van de eerste ploeg weinig of helemaal niet aan spelen toekwamen, kunnen af en toe wat wedstrijdritme opdoen in een last minute georganiseerd oefenpotje, zo ook gisteren maandag. SK Beveren nam het daarin op tegen Westerlo en na 90 minuten trokken de Kemphanen met 1-2 aan het langste eind. Halverwege zag het er nochtans goed uit voor onze Leeuwen die aan de rust met 1-0 leidden na een prachtige lobbal van Jenthe Mertens. In de tweede helft en na de nodige wissels verwaterde de partij en konden de bezoekers uiteindelijk het laken naar zich toe trekken (1-2). Meest opvallende speler in het Beverse kamp voor rust was nieuwkomer Petar Vitanov die Mertens bediende voor de 1-0 en ook Salech in het straatje stuurde voor de 2-0, maar de Deen besloot naast. Vitanov werd overigens aan de rust vervangen, maar kan dus terugblikken op een prima debuut van 45 minuten voor zijn nieuwe club.

* Met de Freethielvrienden Bornem naar Dender.
Op zaterdag 17 februari worden onze Leeuwen (en hopelijk ook een ferme meute supporters) in Denderleeuw verwacht voor het zoals de wedstrijd zich thans aankondigt, een zeer interessant treffen met Dender en dit met het oog op goeie zaken doen om in of kortbij de top6 te blijven. Voor deze verplaatsing legt supportersclub Freeethielvrienden Bornem een bus in naar Dender en deze zal omstreeks 18.15 uur vertrekken aan ons lokaal Café De Zwaan in Hingene. Supporters die graag bij ons willen opstappen doen er goed aan een mailtje te sturen naar info@freethielvrienden.be en ontvangen zodra de inkomprijzen voor Dender bekend zijn, een mail terug met daarin de nodige info om de inschrijving te officialiseren. Voor de wedstrijd in Dender is GEEN combiregeling van toepassing, maar wat gaat er boven een lekker gezellig sfeertje op de bus, een frisse pint of frisdrank, een glaasje cava of sandwiche? Niks! Aarzel dus niet en schrijf in voor de trip naar Dender vanuit Bornem.

* Prima weekend voor het Beverse voetbal.
Zo rampzalig het vorig weekend was voor het Beverse voetbal, des te beter het afgelopen weekend verliep. SKB triomfeerde in Waregem en hoe het KSK Beveren verging laten we Geert De Vreese toelichten.

KSK Beveren heeft zijn eerste thuiswedstrijd na de winterstop tot een goed einde gebracht.
Het werd een zwaar bevochten 2-1 overwinning tegen Denderleeuw. Een fel gehandicapt Beveren begon sterk aan de partij met twee dotten van kansen in de eerste vijf minuten waarvan er 1 werd benut door Nathan Volckerick, een neef van Dirk Volckerick, oud-speler van Beveren in de 80-er en 90-er jaren. 1-0 dus na vijf minuten. Tien minuten later was echter alles te herdoen toen de bezoekers wisten te scoren via een hoekschop en na een enorme schermutseling voor het Beverse doel : 1-1 na een kwartier. Beveren leek van slag en kon voor de pauze nog nauwelijks voor doelgevaar zorgen en de bezoekers lagen voetballend zeker niet onder, maar ook zonder doelgevaar. Rust 1-1 dus.
Opnieuw een sterk Bevers begin van de tweede helft maar ditmaal duurde dit de ganse tweede helft.
Geelblauw knokte en zwoegde voor elke morzel grond en dat leverde ook doelkansen op. Scoren lukte echter niet tot bij het ingaan van de blessuretijd. Een voorzet vanop rechts werd door Sinnaeve krachtig binnengekopt : 2-1.
Verdiend voor Beveren en ook voor Sinnaeve, de beste man op het veld.
Geen academisch voetbal dus, maar wel een zege door strijdlust, karakter en mentaliteit en dat zijn nu eenmaal ook belangrijke zaken in het voetbal.
Beveren komt met deze zege wel niet dichter bij het duo Munkzwalm en Drongen maar verstevigt wel zijn derde plaats, mede door het verrassend thuisverlies van Haasdonk tegen rode lantaarn Kleit en dat is een goede zaak voor een eventueel eindrondeticket mocht de rechtstreekse promotie niet lukken.
Volgende week opnieuw een thuispartij , ditmaal tegen Denderhoutem en hopelijk met dezelfde spirit.