StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele weetjes van enkele oud-spelers.
Floriano Vanzo verlaat La Louvière, maar toch niet helemaal. Vorige week raakte bekend dat de sympathieke Vanzo de promotie met La Louvière (zelfs kampioen worden met de Wolven zit er nog in), aan zijn neus laat passeren om bij het 1 reeks lager geklasseerde Union Rochefort aan de slag te gaan. La Louvière is sinds dit weekend weer in een boeiende titelstrijd verwikkeld met Sporting Lokeren dat zijn eerste seizoensnederlaag opliep (0-3) op Daknam tegen Antwerp B. Omdat de Henegouwers de 3 punten op Tivoli hielden (3-1 winst tegen Hoogstraten) is de kloof tot 3 punten geslonken in het voordeel van de Waaslanders. Toch is het hoofdstuk Vanzo bij La Louvière niet afgesloten, want sportief directeur Frutos wist de gewezen aanvaller van de Freethiel te overtuigen om bij de Wolven met de beloften aan het werk te gaan en dat zag Florreke wel zitten.

Joachim Van Damme is sinds een paar weken aan de slag bij het noodlijdende Zelzate in tweede nationale en dat dringend op zoek is naar punten om het behoud te verzekeren. In dat opzet zou het wel eens kunnen slagen, want sinds de komst van Joachim pakte Zelzate 4 op 6. Meer zelfs, het speelde dit weekend 1-1 gelijk bij het net iets hoger gerangschikte KRc Gent en wie scoorde er voor Zelzate? Jawel hoor, Van Damme!

Niet gescoord dit weekend, maar wederom in het elftal van de week in de Duitse tweede klasse, Alexandar Vukotic. Zijn Wehen speelde 2-2 gelijk uit bij Carlsruher SC. Ondertussen blijft het Beverse vuur bij Vuko onophoudelijk woekeren, want wekelijks geeft hij zoals we hem kennen, zijn ongezoute mening over SK Beveren en dit via de sociale media.

* Even terug in de tijd met Jean-Marie.
Naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen weekend in Waregem, ontving ik een mailtje van Peter Catthoor met de bedenking : "zou Jean-Marie hebben beseft dat hij 51 jaar geleden daar ook op het veld stond, maar dan niet om de aftrap te geven, maar als keeper van SK Beveren? "
En plots flitste een herinnering door mijn hoofd over een ervaring van onze gewezen penningmeester wijlen Frans Spiessens die mij ooit een verhaal vertelde van een topper in tweede klasse tussen Waregem en Beveren. Onze Leeuwen kwamen toen meteen na de aftrap op voorsprong en Frans klonk 30 jaar later nog nerveus toen hij navertelde : "ik heb van de tweede minuut tot de 90ste naar de stadionklok zitten kijken en weinig van de match gezien in de hoop dat de scheids toch maar zou affluiten". Aan die match moest ik denken toen Peter C zijn mailtje stuurde en ik dus meteen een bericht gestuurd naar Geert De Vreese om eens op te zoeken en zijn verslagje lezen jullie hierna.

Vorige zaterdag won Beveren dus met het kleinste verschil in Waregem en gaf niemand minder dan Jean-Marie Pfaff de aftrap.
Ook tijdens het seizoen 1972-1973 speelden SK Beveren en SV Waregem in de tweede afdeling en ook toen waren beide clubs titelkandidaat. Op de 21ste speeldag van dat seizoen stond de topper tussen beide clubs geprogrammeerd. Beveren was leider en had drie punten voorsprong op de dichtste achtervolger Waregem.
Het toenmalige Regenboogstadion was zowat uitverkocht met liefst 18000 toeschouwers. Met een toen nog zeer jonge Jean-Marie Pfaff in het doel won geelblauw ook met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Hugo De Raeymaeker in de allereerste minuut. Daarmee nam Beveren revanche voor de smadelijke 1-5 thuisnederlaag in de heenronde, zonder Jean-Marie toen. Uiteindelijk zou SK Beveren de titel behalen met zes punten voorsprong op Waregem en kon het dus opnieuw promoveren naar de hoogste afdeling. Maar ook de West-Vlamingen mochten als vice-kampioen promoveren want de eindrondes waren toen nog niet in voege.
Het was toch wel deze wedstrijd zeker tijdens welke de anekdote van Frans zich afspeelde en wees gerust, de toen 19-jarige Jean-Marie zal het zich ook nog wel herinneren hoor!
Morgen donderdag hebben we lekkere Gele Ditjes, Blauwe Datjes voor jullie en dus zeker eens binnen springen bij de Freethielvrienden Bornem.

GDV & PVW