StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beerschot en inhaalwedstrijden, dat komt niet meer goed dit seizoen.
Er stonden gisteren woensdag 3 inhaalwedstrijden op het programma in de CPL en niet van de minste, want als gegadigde voor de top6 waren het alle 3matchen met enig belang voor SK Beveren.
Meest in het oog springend was de partij in het Soevereinstadion waar Lommel de maat nam van koploper Beerschot (3-0). De Ratten die eerder al een inhaalwedstrijd verrassend verloren bij toenmalig rode lantaarn SL16, werden gisteren van de mat gecounterd door een scherp en technisch vaardig Lommel. Oei, oei, op speeldag 30 trekt SK Beveren naar datzelfde Soevereinstadion en we zullen maar hopen dat het dan geen punten meer nodig heeft, want wat loopt daar een stel vaardige voetballers rond! Of dit nu een goeie of minder goeie zaak is voor SK Beveren? Met nog 10 wedstrijden te gaan blijft Beerschot op een niet onoverbrugbare kloof van 7 punten, maar door deze overwinning nestelt Lommel zich wel steviger in de top6 en dat is iets meer vervelend.
Dender had woensdagavond geen kind aan een ontstellend zwak Seraing waar de nieuwe coach Leye de trukkendoos zal moeten boven halen om de Luikenaars naar veiliger wateren te begeleiden. Grappig : de verslaggever op Eleven vertelde dat er tussen de 4 en de 20 supporters van Seraing werden verwacht. Diezelfde verslaggever had het er over dat er bij Dender elke maand een supporter wordt gehuldigd. Geen idee wie daarvoor in aanmerking komt en wat de beloning is, maar wel een mooi initiatief. Nsimba scoorde niet en blijft op 9 goals staan, invaller Olivier Myny deed dat wel. Toch een stevig geheel hoor dat Dender en reken maar dat het over een week in Dender een even lastige match, misschien nog lastiger, wordt dan in Waregem. Door deze overwinning bevestigt ook Dender zijn kandidatuur voor de top6 en reken maar, dat wordt een bikkelharde strijd tussen 7 ploegen waarvan er een moet afvallen en momenteel heeft SK Beveren daarvan de minst goeie papieren. Een meevaller was het 1-1 gelijkspel tussen de Futures van Anderlecht en Club Luik. De Luikenaars tellen op de 8ste plaats nu 4 punten minder dan onze Leeuwen en lijken voorlopig af te haken voor de top6, maar kunnen straks wel scherprechter gaan spelen in bepaalde wedstrijden.
Conclusie : alhoewel de resultaten gisteren niet oninteressant waren, staan we toch weer even met beide voeten op de grond, want (niet onverwachts natuurlijk met die inhaalwedstrijden in het verschiet) uit de top6 getuimeld en dus is het niet enkel een kwestie van blijven winnen, maar ook hopen dat de concurrentie af en toe een keer struikelt.
Het belang van de overwinnng zaterdag in Waregem is bij deze nog een keer onderstreept, want verlies aan de Gaverbeek was zoals het er nu naar uitziet waarschijnlijk fataal geweest.

PVW.