StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Krijgen we minstens voor een avond een nieuwe leider in 1B?
De 21ste speeldag in de Challenger pro League heeft al meteen een interessante match in de aanbieding. Vanavond ontvangt Patro Maasmechelen de huidige nr2 van de rangschikking Deinze en mits winst van de Oost-Vlamingen nemen zij voor het eerst dit seizoen de koppositie over van Beerschot en dat is, behalve misschien voor de leiding van Deinze zelf, toch een verrassing. Reken echter maar dat Patro niet van plan is om mee te werken aan die koppositie van Deinze. Het deelt samen met Dender en Lommel de derde plaats in het klassement op amper een puntje van Waregem en dat biedt uiteraard perspectief. Kunnen jullie mijn pronostiekje raden voor deze topper? Natuurlijk wel, een puntendeling! Het enige wat ik mij van de tweede match vanavond afvraag is of Francs Borains even snoeihard zal uithalen tegen Club Nxt als tegen SK Beveren twee weken geleden, want voor de rangschikking bovenin doet deze wedstrijd er weinig toe.
SK Beveren mag zaterdag om 16 uur de debatten in de CPL openen met Lierse Kempenzonen als opponent. Op papier een haalbare kaart zoals ook Club Nxt en Borains dat waren en we weten ondertussen hoe die partijen zijn afgelopen. SKB speelde een perfecte match in Waregem en dat zou een vertrouwensboost moeten opgeleverd hebben, terwijl de Pallieters steeds dieper in het moeras aan het zakken zijn. In de heenronde ontfutselde Lierse op het nippertje nog 2 kostbare punten van onze Leeuwen en morgen is een uitgelezen kans om revanche te nemen en te profiteren van het puntenverlies dat andere ploegen uit de top6 zullen leiden, want er staan zowel vanavond als morgen en zondag interessante onderlinge matchen tussen ploegen uit de top6 op het programma.
Zo bv. wordt er om 20 uur zaterdag afgetrapt in de Elindus Arena van Waregem en daar azen ze zonder twijfel op revanche voor het verlies van afgelopen weekend tegen SK Beveren. Indien Lommel wederom het frivool voetbal opdist van tegen Beerschot, zullen Vossen en co bloed, zweet en tranen laten om de volle inzet in Waregem te houden. In de derde ontmoeting van zaterdag zal er bij Seraing veel moeten gebeuren om iets te oogsten in het Koning Boudewinstadion tegen de RSCA Futures.
Alhoewel Jong Genk niet meer in aanmerking zal komen voor de top6, is het momenteel misschien wel het best voetballend elftal in 1B en dus geen cadeau voor Dender om naar Geel af te reizen op zondagmiddag. Overigens, Dender speelt de komende 3 wedstrijden tegen ploeg van wie het in de heenronde verloor, nl. achtereenvolgens Jong Genk uit, SK Beveren en thuis en naar Anderlecht. Dat noemen ze de weken van de waarheid die er aankomen. Om 16 uur zondag ontvangt Beerschot de ploeg met wie het nog een eitje te pellen heeft, nl. Sl16, want daar verloor het zijn inhaalmatch met 2-1. Dat ze mij nu niet komen vertellen dat SL16 opnieuw voor een stunt gaat zorgen. Het lijkt eerder een goeie gelegenheid voor de Mannekens om zich te herstellen van de kansloze nederlaag in Lommel.
De 21ste speeldag wordt afgesloten aan zee waar Oostende hoopt de vermoeidheid van de bekermatch tegen Antwerp van zich af te spelen. Club Luik is de tegenstander en als de Luikenaars nog willen meedoen voor de top6, mag het in Oostende geen steek meer laten vallen.
Slotsom : alweer een speeldag om naar uit te kijken en zeker indien SK Beveren morgen de 3 punten tegen Lierse op de Freethiel weet te houden.

PVW.