StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DERTIG PUNTEN TE VERDIENEN OM ER 3 GOED TE MAKEN, ZOU DAT LUKKEN?

Het is misschien nog iets te vroeg om al te spreken over de rechte lijn die is ingezet naar de eindmeet, maar het seizoen is ondertussen wel genaderd tot een fase waarin het belangrijk is om een goeie positie te kiezen om tot een kansrijke eindspurt te komen.

Midweeks werden een aantal inhaalwedstrijden afgewerkt die een belangrijke impact hadden op het klassement. Ondanks de knappe winst van onze Leeuwen in Waregem het voorbije weekend, tuimelden zij woensdag zonder zelf te spelen uit de top6. Met 32 punten bedraagt de afstand tot de top6 amper 3 punten, want het trio lommel, Dender en Patro Maasmechelen verzamelde tot nu toe 35 punten, het nr3 in de rangschikking op dit moment Waregem heeft er 36. Met nog 30 punten te verdienen lijkt veel nog speelbaar voor SK Beveren, maar de speeltijd is voorbij en miskleumen zoals tegen Club Nxt en Francs Borains zijn vanaf nu einde verhaal. Voordeel is dat SKB nog redelijk wat ploegen uit de top6 mag bekampen en daardoor zijn lot nog een stukje in eigen handen heeft, ook al omdat er uiteraard nog meerdere onderlinge confrontaties tussen teams uit die top6 op het programma staan.

De overwinning in Waregem was even terecht als achteraf zou blijken na de inhaalmatchen van woensdag, een must om op koers te blijven voor de prijzen. De eerste stap naar een noodzakelijke nieuwe serie van ongeslagen wedstrijden en liefst met overwinningen, is gezet. Het is moeilijk in te schatten, maar we gaan er van uit dat er toch minimum een 22 op 30 nodig is om bij te top6 te finishen en dan is puntenverlies tegen de Pallieters deze namiddag compleet uit den boze. Het zou ons verbazen, tenzij uiteraard blessures of schorsingen, dat Wim De Decker wijzigingen in petto zou hebben ten opzichte van de ploeg die de 0-1 in Waregem over de streep trok. Er was begin deze week wel een oefenpot tegen Westerlo waarin nieuwkomer Petar Vitanov een helft mocht opdraven en indruk maakte, maar wellicht zijn voor de Bulgaar nog meer minuten en matchritme nodig om een basisplaats te claimen en bovendien, oefenmatchen of wedstrijden met inzet, vergelijkingen zijn niet evident.
Traditieclub Lierse heeft al betere tijden gekend en is wat geruisloos afgegleden naar de onderste regionen van de rangschikking. Natuurlijk is dat geen reden voor onze Leeuwen om ook maar aan de minste onderschatting te doen (remember de heenwedstrijd die op 2-2 eindigde), maar we hebben toch een beetje te doen met de leiding van de Pallieters die de voorbije 2 seizoenen met bescheiden financiële middelen heeft ingezet op hoofdzakelijk Belgische spelers en dat is zowel lovenswaardig als gedurfd, maar vooral zeer realistisch. Vorig weekend leed het nog een gevoelige nederlaag tegen rechtstreeks concurrent Oostende, maar het is toch opletten voor aangeschoten wild.

Patrick Van Wesemael.