StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Processie van echternach blijft duren.
Als er iets is wat we van de Challenger Pro League niet kunnen zeggen, is dat het een saaie boel is. Een paar weken geleden kreeg de top6 een rammeling waardoor SK Beveren plots op een plaatsje met perspectief stond. Lang kon het van die triomf niet genieten, want de vlotte 1-4 bij SL16 werd gevolgd door nederlagen tegen Club Nxt en Francs Borains en dus terug naar af. Een vergelijkbaar scenario achtte ik dit seizoen niet meer mogelijk zoals op die achttiende speeldag en lap, afgelopen weekend was het weer prijs. Op die bewuste achttiende speeldag pakte de top6 7 op 18 en een eenvoudig rekensommetje leert ons dat die top6 het voorbije weekend met 5 op 18 vrede moest nemen. Beerschot mocht als enige uit de top6 3 punten bij schrijven, terwijl de nummers 7 en 8 van het klassement (SK Beveren en Club Luik) wel aan het feest waren en dus goeie zaken deden in de rangschikking.

De Kielse Ratten konden pas na rust het verschil maken met de jonkies van Standard die voor rust enkel konden overleven omdat Beerschot te kwistig met opgelegde kansen morste. Een driepuntenkloofje met nu Deinze is het gevolg, want Waregem kreeg thuis flink op de broek van DE ploeg in vorm Lommel. Het rommelt bij Essevee in meerdere compartimenten van de club en als coach Everaert nu ook nog de confrontatie aangaat met de supporters, lijkt het einde van de miserie nog niet meteen in zicht. Het 0-3 verlies tegen Lommel uitsluitend toeschrijven aan het falen van Waregem zou anderzijds de knappe prestatie van de Noord-Limburgers onderbelichten. Lommel werpt zich meer en meer op als kandidaat voor rechtstreekse promotie en we hebben het hier al eerder aangehaald, laat ons hopen dat op de laatste speeldag Lommel en SK Beveren genoeg aan een puntje hebben om hun doel te bereiken, wat die doelen ook mogen zijn.

Vrijdagavond openden Deinze en Patro Maasmechelen de 21ste speeldag met als inzet het verstevigen van hun positie bij de top6. Het werd een gesloten en kansenarme wedstrijd waar vooraf meer comotie was dan er in de wedstrijd zelf te beleven viel. Patro vond het immers nodig om de match onder voorbehoud te spelen omdat de aangeduide scheidsrechter op een steenworp van Deinze zou wonen. Dit lijkt een statement van de Limburgers waar Stijn Stijnen die zelf geen onbesproken figuur is, een hand heeft gehad. Misschien heeft Patro wel gehoopt dat met dit voorbehoud de betreffende scheids het tegendeel wou bewijzen, maar gelukkig is dat niet gebeurd.

Die andere ploeg in vorm naast Lommel is Jong Genk en dat stuntte zondag opnieuw en ditmaal tegen Dender. Het was van 24 november geleden dat Dender verloor (SKB won toen op de Freethiel met 3-2) en gisteren moest het nipt, maar terecht, met 2-1 de duimen leggen in het Leunenstadion van Geel. Sensatie in de blessuretijd toen Dender nog een strafschop mocht nemen, maar de assistenkoning van 1B en in de belangstelling van SKB de voorbije wintermercato, Lennart Hens miste waardoor SK Beveren met evenveel punten (35), maar 1 gewonnen wedsrijd meer, de mannen van Timmy Simons uit de top6 duwt en laat Dender - SK Beveren nu toevallig volgende week zaterdag 17 februari op het programma staan. Dat wordt een cupmatch pur sang!

SKB kon in die top6 geraken omdat het schijnbaar een logische overwinning boekte tegen Lierse. Schijnbaar omdat het nog voor het halfuur op een 2-0 voorsprong kwam, maar daarna wat op zijn lauweren ging rusten en het initiatief aan de bezoekers liet die daarmee wel raad wisten. Het was de ingevallen Servais die een kwartier voor tijd voor opluchting zorgde, maar de moeizame wijze waarop Lierse uiteindelijk over de knie werd gelegd, was voor heel wat supporters toch een smet op deze overigens kostbare overwinning. Zijn we soms niet te kritisch of moeten we ons ook de vraag durven stellen of deze ploeg wel beter kan?

KV Oostende zou veel liever elk weekend een bekermatch spelen dan een competitiewedstrijd. KVO verloor, eerder verrassend afgaande op hun bekerreputatie, met 0-2 van Club Luik. Nog een grotere verrassing was het verlies van de RSCA Futures thuis tegen het zwalpend Seraing. Francs Borains en Club Nxt waren lief voor mekaar en deelden met 2-2 de punten, al liet Blauw-Zwart wel een 0-2 voorsprong ontglippen.

PVW.