StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het mysterie Limbombe!
Het is veelzeggend : of het nu op de Freethiel is of elders, er wordt voor, tijdens en na een wedstrijd van SK Beveren de voorbije maanden, meer gepraat over de "afwezigheid", (hij is er wel, maar we zien hem niet) in de wedstrijd van Anthony Limbombe. Een doelpunt van Koyalipou of alweer zo'n prachtige cross van Goncalves, het moet in de onderwerpen van gesprek al snel plaats maken voor het ongenoegen over Limbombe en dat begint mij en ongetwijfeld veel andere supporters de keel uit te hangen, want we gaan waar een match om als het even kan te ontspannen/genieten, maar zeker niet om een zoveelste hoofdstuk klagen over deze gewezen eenmalige Rode Duivel te aanhoren.
Het is niet de eerste keer dat ik hier een citaat van gewezen Anderlecht voorzitter wijlen Constant Vandenstock opdis, maar ik moet er telkens weer aan terugdenken wanneer de cd met klaagzangen over Anthony wordt afgespeeld. "Als er 30.000 supporters in het stadion aanwezig zijn en 29.000 daarvan zijn van mening dat speler x slecht was, dan ga ik die overgrote meerderheid niet tegenspreken", dixit Constant zaliger.
Ik heb het zelden meegemaakt hoeveel supporters het er roerend over eens zijn dat Anthony nauwelijks of geen bijdrage levert aan het collectief van SK Beveren. Zweetdief, amper initiatief, truitje moet niet gewassen worden en bang om een duel aan te gaan, het is slechts een bescheiden greep uit het vat verwensingen die Limbombe wekelijks om de oren krijgt geslingerd en ik heb er overigens mijn bedenkingen bij of hij daar beter van wordt en of dit zijn bijdrage aan het elftal zal verogen. Manu maakte zelfs de bedenking dat, indien men op televisie zou focussen op een wedstrijd van Limbombe zoals analisten wel eens wordt gevraagd, zou men met veel ongeloof opkijken naar zijn negatieve statistieken.
Ja, tegen Lierse had Anthony wel een voet in de derde goal en een paar maand geleden is hij in een week tijd tweemaal uit zijn krammen geschoten met telkens 2 beslissende goals (uit bij de RSCA Futures en thuis tegen Dender), maar dit is ruim onvoldoende om wekelijks een basisplaats te verdienen, laat staan op te eisen. En dan is er nog zijn attitude die eigenlijk totaal niet past bij de familieclub SK Beveren. Verwensingen door de supporters naar het hoofd geslingerd krijgen is niet prettig (ik zou het trouwens nooit doen, wel na de match aan de toog dat onderwerp bespreekbaar maken), maar daarop reageren als speler is zeer onverstandig en het bewijs dat zo'n speler niet de juiste focus heeft op dat moment. Dat Limbombe daarenboven regelmatig uitpakt met een ongepast gebarentaaltje naar zijn medemaats die even vergeten waren dat in beweging blijven (lopen is er helemaal over) niet aan hem is besteed, is dikwijls de druppel die de emmer doet overlopen bij de supporters. Als ik dit alles aanhoor (zelf kan ik het niet waarnemen), rijst uiteraard de vraag hoe Wim De Decker het kan blijven verantwoorden om iemand als Limbombe wekelijks met een basisplaats te belonen. Het zou fijn zijn en in het belang van alle betrokken partijen om hierover een keer wat toelichting te krijgen en op die manier enigszins de gemoederen wat te sussen, want deze ongezonde situatie kan alleen maar verder escaleren.
O ja, ik zou wat graag bemiddelen tussen de supporters en Anthony, want niet voor de fans, noch voor Limbombe zelf, creëert dit een aangenaam klimaat om te toeven.
De minst negatieve uitspraak na de gewonnen wedstrijd tegen Lierse klonk min of meer als volgt : "vandaag kwam niet alleen Limbombe in aanmerking voor een vervanging".
Anderzijds geloof ik niet in de vaak gehoorde opmerking dat in het contract van Anthony "verplicht spelen" zou staan, want dat zou een beknotting van de vrijheid van een coach betekenen. Als iemand mij het nummer bezorgt van Limbombe wil ik een poging doen om dit gevoelig item toch een keer bespreekbaar te maken, want het zou tot een minimum aan wederzijds respect kunnen leiden.

De Freethiel was zaterdag vruchtbare grond.
Het is eerder al een keer voorgevallen bij mij weten, maar zaterdag was de Freethiel tot tweemaal toe de place to be voor voetbalminnend Beveren. Om 16 uur gaf SK Beveren het goeie voorbeeld door te winnen met 3-1 van Lierse en later op de avond volgde KSK maar al te graag door beter te doen dan Denderhoutem. Geert De Vreese kan nooit genoeg krijgen van het Beverse voetbal en zag beide partijen winnen, maar doet enkel verslag van de ploeg die hem het nauwst aan het hart ligt.
KSK Beveren heeft zaterdagavond een tweede opeenvolgende thuiszege geboekt. Geelblauw versloeg een matig Denderhoutem met 4-1. Een rustig meesterschap leverde halfweg de eerste helft reeds een 2-0 voorsprong op, twee doelpunten in enkele minuten tijd. Pieren opende de score en luttele minuten later verdubbelde Karsten Van Vooren (zoon van Jess) met een mooie kopbal de voorsprong : 2-0 en dat was ook de ruststand. Tijdens de tweede helft controleerde Beveren rustig de partij en kon Volckerick in de 65ste minuut ook zijn doelpuntje meepikken : 3-0. Vijf minuten later eventjes hoop bij de bezoekers toen een afgeweken schot in doel verdween maar twee minuten later was het verschil weer drie doelpunten door een treffer van invaller Schelfhout : 4-1. Beveren doet met deze zege een goede zaak. Het verstevigt zijn derde plaats en komt op vier punten van leider Munkzwalm en tot op twee punten van Drongen. Volgende week is er de lastige verplaatsing naar Ardennen, het vroegere Ronse zeg maar.

GDV & PVW