StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldag 22 wordt afgetrapt in Roeselare en op het Lisp.
Naarmate de CPL vordert en de posities in het klassement duidelijker worden, zal ook de nervositeit stijgen, want vanaf nu (kan) elke misstap het einde betekenen van fel gekoesterde ambities bij het begin van het seizoen. Het is voorbarig te stellen dat de eindspurt is ingezet, want met nog 27 punten te verdienen is er nog redelijk wat mogelijk, maar er is niks frustrerender dan zijn lot niet meer in eigen handen te hebben. Om die factor uit te sluiten doen de ploegen die momenteel een positie bekleden die recht geeft op, hetzij rechtstreekse promotie, hetzij deelname aan de eindronde, er goed aan niets aan het toeval over te laten en vol in te zetten op winst, dit en de volgende speeldagen.
In Roeselare mag een al weken grieperig Club Nxt proberen het tij te keren tegen Zulte-Waregem waaraan bij de competitiestart nagenoeg niemand twijfelde dat het de toekomstige kampioen van de CPL zou worden. Maar Essevee heeft sinds een weekje ook serieus de griep te pakken na thuisnederlagen tegen SKB en Lommel en is aan een paardenmiddel toe om niet verder af te zakken in de rangschikking. Waregem kan zich wel optrekken aan een ijzersterke uitreputatie, want het liet tot op heden buitenshuis amper punten liggen (ik dacht een keer verloren en een keer gelijkgespeeld) en dat is al even indrukwekkend als zijn belabberde resultaten in de Elindus Arena.
Niet meteen voor het klassement van belang, maar op het Lisp zouden de toeschouwers wel eens een lekkere pot voetbal kunnen zien. De Pallieters die vorig weekend op de Freethiel een uiterst verdienstelijke partij afleverden en missschien wel meer hadden verdiend dan met lege handen huiswaarts te keren, ontvangen straks de spektakelploeg van het moment Jong Genk. Moeizaam gestart, maar ondertussen uitgegroeid tot de schrik van de top6 en als Sk Beveren op het einde van de rit in die top6 eindigt, mag het zeker een dikke merci zeggen aan de Genkies.
Die andere Limburgse ploeg in vorm welke ongetwijfeld gaat meedoen voor de prijzen, is Lommel. Het stuntte vorige speeldag in Waregem (0-3) en heeft promotiebloed geroken. Het ontvangt zaterdag KV Oostende dat midweeks keurig met 0-2 ging winnen in Borains en die vaststelling blijft de Beverse supporters achtervolgen, want zij zagen sinds de 3-0 pandoering van onze Leeuwen bij Francs Borains, ook Club Nxt 2-2 spelen in de Borinage. Wat was er daar toen toch aan de hand met SK Beveren en wat zou ons klassement er een stuk vriendelijker uitzien mits 3 punten uit Henegouwen waren meegenomen. Lommel - Oostende is geen bekermatch en dus vreze we een beetje voor de Kustboys, maar dat ze tot een stunt in staat zijn, reken maar.
Nog zaterdagavond kan SK Beveren een gouden zaak doen indien het niet verliest in Dender, liefst zelfs gaat winnen. Het is een te vrezen concurrent voor de top6, maar vooral ook gewoon een goeie ploeg die onder de hoede van Timmy Simons is uitgegroeid tot een weerbaar elftal dat zich nooit gewonnen geeft. Dit is een serieuze test voor SKB en als het die met succes doorstaat wordt de top6 een realistisch doel.
De derde match op zaterdag is een Luiks derby tussen Serang en Club Luik. Beide ploegen pakten het voorbije weekend verrassend 3 punten en die smaken natuurlijk naar meer. Seraing behaalde een mooie overwinning in het Konng Boudewijnstadion tegen de Futures van Anderlecht, Club Luik deed hetzelfde tegen bekerploeg Oostende. De Luikenaars hebben trouwens nog een waterkansje op de top6, maar hun afhankelijkheid is best groot.
De middagwedstrijd op zondag wordt om 13.30 uur afgetrapt in Maasmechelen waar Patro gastheer is voor de jonge gasten van Anderlecht. Het berekende Patro tegen het frivole van de Futures, benieuwd wat deze cocktail zal opleveren, maar het zou ons verbazen dat de Limburgers hun prima klassement tijdens deze partij op het spel zouden zetten.
De topper van deze 22ste speeldag begint om 16 uur in Deinze waar de nr2 van de rangschikking leider Beerschot in de ogen kijkt. Het verschil in de ranglijst bedraagt slechts 3 punten en dus de ideale gelegenheid voor beide ploegen om zaken te doen. In geval van winst komt Deinze langszij met evenveel gewonnen matchen, bij een puntendeling blijft de kloof 3 punten, maar zou Lommel de lachende derde kunnen worden. Indien de Ratten met een overwinning naar Antwerpen terugkeren, slaat het een dubbelslag. Het zou dan verder uitlopen en bovendien bombardeert het zichzelf vanaf dat moment tot uitgesproken titelfavoriet en gegeven de moeilijke omstandigheden waarin Beerschot dit seizoen moest presteren, zou dit een geweldige beloing zijn en vooral ook de bevestiging dat ook een elftal zonder grote vedetten het ver kan schoppen.
SL16 en Francs Borains hebben zondag het laatste woord en dat is een wedstrijd die zich in de kelder van de rangschikking afspeelt, maar die ruimte hebben we tot een jaar of 3 geleden te vaak van nabij gezien en wat zijn we blij dat we nu al enkele seizoenen met de positieve kant van het klassement worden geconfronteerd. Ook daarbij horen bij momenten de nodige frustraties, maar ze hebben meestal minder dramatische gevolgen.

PVW.