StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIET VERLIEZEN KAN NOG NET, MAAR LIEVER WINNEN.

SK Beveren heeft sinds vorige speeldag opnieuw een plaatsje beet bij de top6, maar het danst nog op een dunne koord en vanavond moet het uitgerekend op bezoek bij de ploeg die afgelopen zondag in Geel een tik kreeg waardoor de mannen van Timmy Simons, weliswaar nipt, uit de top6 tuimelden en op een vervelende zevende positie in de stand zijn beland, echter met gelijke punten dan onze Leeuwen. De gunstige evolutie die Dender dit seizoen doormaakt, werd eind vorig seizoen ingezet toen Simons de sportieve touwtjes overnam van Regi Van Acker waardoor Dender net op tijd van grote degradatiezorgen werd gespaard. Zonder zotte transfers te doen (want dat was de overgang van Bruny Nsimba naar Dender toch niet), is Simons er in geslaagd met in grote lijnen hetzelfde materiaal als vorig seizoen, een stevig geheel te kneden, een beetje naar zijn eigen beeld van waar hij als voetballer voor stond. Kwaliteit is uiteraard een belangrijke vereiste en die had Timmy als voetballer zeker wel, maar hij was vooral de man die zich nooit gewonnen gaf, op geen vuile meter keek en iemand die een groep kon verenigen. Die eigenschappen weet hij dit seizoen in zijn rustgevende stijl over te brengen naar zijn spelersgroep waardoor Dender uitgegroeid is tot een stugge tegenstander met wie men pas heeft afgerekend zodra het laatste fluitsignnaal heeft geklonken. In de heenwedstrijd op de Freethiel haalde Dender op die manier op enkele minuten na de rust een schijnbaar verloren 2-0 achterstand op en had het de pech dat Limbombe een van zijn zeldzaam goeie dagen had en met een individuele actie voor de 3-2 zorgde. Soms kan het natuurlijk ook wel eens fout lopen in blessuretijd zoals vorig weekend tegen Jong Genk. Toen miste Lennard in het laatste fluitsignaal een strafschop die goed voor 2-2 was geweest, maar op basis van de voorgaande 90 minuten kon Dender daarop geen aanspraak maken. Het was trouwens diezelfde Hens welke een paar weken geleden nog in de belangstelling van SKB stond, maar uiteindelijk besliste (na een contractaanpassing) om te blijven. Goeie voetballer hoor die Hens die met zijn lange ballen graag diepgang zoekt en nagenoeg alle stilstaande fases voor zijn rekening neemt.

Het is vanavond ook uitkijken naar hoe een gewezen aanvaller het doet tegen de huidige spits van SK Beveren, met name Bruny Nsimba versus Goduin Koyalipou. Koya kende een moeizaam begin op de Freethiel, maar heeft zich de voorbije weken ontwikkeld tot een nog moeilijk te missen element. Snelheid, zin voor combinatievoetbal,een neus voor goals, het is nog niet top bij hem, maar er is ruimte voor progressiemarge en aan inzet heeft het nooit ontbroken bij hem.

Met een puntendeling in Dender zou SK Beveren sowieso in de top6 blijven, maar met winst en bijgevolg 9 op 9, is de wederopstanding na het dubbele drama Club Nxt-Francs Borains, ingezet en neemt men tevens al een soort bonus ten opzichte van de lastige wedstrijd die er volgende week vrijdag 23 februari aankomt tegen Deinze. In Deinze (0-0), op Beerschot (0-0), in Waregem (0-1) verzamelde SKB 5 op 9 in zoals nu blijkt uitwedstrijden bij ploegen uit de top6. Enkel in Maasmechelen werd bij het ingaan van de blessuretijd de 2-1 geïncasseerd. Aan onze Leeuwen om dit niet onaardig serietje buitenshuis verder te zetten, te beginnen met straks Dender en op de slotspeeldag Lommel, maar laat ons hopen dat tegen die tijd voor SK Beveren de knoop reeds in positieve zin werd doorgehakt. De spelers kunnen in ieder geval wederom rekenen op de steun van de supporters, want alle beschikbare tickets waren vrijdag al de deur uit.

Patrick Van Wesemael.