SK Beveren heeft zaterdag na het 1-0 verlies bij concurrent Dender een slechte zaak gedaan met het oog op de top6. Het kon daardoor niet profiteren van het verlies eerder op de namiddag van Lommel tegen Oostende. Erger zelfs, het ziet nu ook Club Luik passeren op de ranglijst waardoor de uitdaging om bij de top6 te geraken nog lastiger wordt.

SK Beveren begon niet onaardig aan de partij, maar over de volle 90 minuten bekeken, kon het al bij al toch te weinig doelman Gies van Dender aan het werk zetten. Die vergelijking gold ook voor Reus die wel enkele keren gevat moest tussenkomen, maar voor de supporters werd het, op een redelijk boeind openings- en slotkwartier na, een te gesloten wedstrijd. Dat de match zou beslist worden met een door Everton afgeweken bal, is typisch voor zulke wedstrijden. Wat mogelijk wel een invloed op het resultaat had, waren enkele discutabele strafschopfases waarvan die in de eerste helft blijkbaar een zuivere penalty was. We mogen er ons niet achter verschuilen, maar indien de scheidsrechter voor strafschop had gefloten, kon dit eventueel een ander licht op het verdere verloop hebben laten schijnen, want al speelden onze Leeuwen geen goeie match, penalty is penalty en zulke ingrijpende beslissingen (en dat is het fluiten van een strafschop) zijn vaak een keerpunt. Nu had deze match geen keerpunt nodig, want deze kende een evenwichtig verloop en het was al snel duidelijk dat wie het eerst zou scoren, een grote kans op de 3 punten maakte.
Conclusie : we zijn 22 speeldagen ver en een klassement liegt nooit. Als Wim De Decker in het gebruikelijke interviewtje op televisie voor de wedstrijd zegt dat er in de voorafgaande week scherp werd getraind, hou ik mijn hart vast, want dan loopt het meestal slecht af. Onze technische staf krijgt geen regelmaat in de ploeg. Een mooie reeks van 9 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden waarbij het toegegeven ook enkele keren meezat, wordt gevolgd door 2 onbegrijpelijke nederlagen tegen ploegen die er daarna ook niks meer van bakten. Vervolgens wordt er gewonnen in Waregem en tegen Lierse om nu weer aan het kortste eind te trekken bij Dender. Gezien onze rampzalige start is dit te veel van het slechte en zal het bijzonder moeilijk worden om een plaatsje bij de top6 te claimen, maar opgeven mogen we niet doen. Hoe minder punten er te verdienen zijn, des te lastiger het wordt om een achterstand op te halen, maar zolang het wiskundig mogelijk is, is het onze plicht om er in te blijven geloven. Vanaf nu moeten we hopen dat Beerscot kampioen wordt en dus iets gaat halen deze namiddag in Deinze zodat de kloof met de nr3 speelbaar blijft, want voor de 2 plaatsen die recht geven op rechtstreekse promotie, komen we helaas niet meer in aanmerking en dat heeft zonder tiwjfel ook te maken met kwaliteit.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB VERLIEST VAN DENDER MET KLEINSTE VERSCHIL

Geel-blauw is er vanavond niet in geslaagd om op bezoek bij Dender een derde overwinning op rij te boeken. In de eerste helft waren de beste kansen voor onze Leeuwen, maar de netten trilden niet. Op het uur kwam Dender op voorsprong, nadat Luiz het leer ongelukkig voorbij Reus devieerde. Het Beverse slotoffensief mocht niet meer baten. Eindstand: 1-0.

Lang moesten de talrijk meegereisde supporters niet wachten op een eerste kans in de partij. Daci zette Hrncar alleen voor doel, Gies pareerde gevat. Aan de overzijde moest ook Reus al snel in actie komen. Onze doelman ging goed plat bij een poging van Nsimba. Niet veel later volgde meteen een nieuwe kans. Een lage schuiver van Koyalipou ging nipt voorlangs.
Na de felle openingsfase viel de partij wat stil. Halverwege de eerste helft schreeuwde de Beverse aanhang plots voor een strafschop. Terecht, zo bleek uit de beelden. Hens beroerde een voorzet van Limbombe met de arm, scheidsrechter Stevens wees echter onbegrijpelijk niet naar de stip.
Na deze fase voetbalden beide teams nog enkele halve kansen bij elkaar, maar grote doelpogingen vielen tot de slotminuut van de eerste helft niet meer te noteren.
Vlak voor rust moest Gies nog een schot van Ismaheel met de voet afstoppen, in de herneming klemde de doelman een knal van Goncalves in twee tijden. Ruststand: 0-0.

Dender kwam na rust scherp uit de kleedkamer. Gelukkig voor geel-blauw miste Nsimba, na een prima rush en voorzet van Myny, zijn controle. Reus moest uitpakken met een geweldige reflex om M'Barki het scoren te beletten.
Enkele minuten later moest onze doelman zich alsnog gewonnen geven, nadat Everton Luiz een voorzet vanop links ongelukkig in doel devieerde.
Coach De Decker probeerde de bakens nog te verzetten door enkele wissels door te voeren, maar verder dan een pegel van Limbombe kwam geel-blauw niet meer. Eindstand: 1-0.
Vrijdag (23/02) staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 20.00 uur neemt SKB het in eigen huis op tegen KMSK Deinze. Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.