StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* 22ste speeldag had tweede koploper en tuimelperte van SKB in petto.
De spanning in de Challenger Pro League wordt ten top gedreven, want wat er al een tijdje zat aan te komen, is zondag werkelijkheid geworden. Deinze dat tot velen verrassing voor nieuwjaar coach Grosjean ontsloeg na een overwinnng in Anderlecht en op een moment dat het al op een derde of vierde plaats stond, haalde zondag fors uit tegen Beerschot (4-2) en die cijfers hadden best nog een stuk hoger kunnen oplopen. We zullen nooit weten of Deinze een vergelijkbaar parcours had afgelegd indien Grosjean op dit moment nog steeds de sportieve touwtjes in handen had, maar het duidt wel degelijk op een consequent beleid van de buitenlandse investeerders dat, indien een bepaalde ambitie wordt vooropgesteld en deze niet af te leiden is uit de sportieve resultaten, er moet ingegrepen worden, zelfs wanneer het klassement dat op het eerste zicht niet meteen vereist. De indruk ontstaat dat dit nu precies het grote verschil is met SK Beveren : wordt er gewonnen is dat ok en als er verloren wordt is dat geen drama. Indien de club overtuigd is dat er werd geïnvesteerd om ambitie te mogen koesteren en als deze niet wordt gehaald, moet het zijn technische staf en spelers op het matje roepen om verantwoording af te leggen. Ik heb de wedstrijd gisteren tussen Deinze en Beerschot gevolgd en de match heeft de verwachtingen als topper volledig ingelost. Bij Beerschot ontbraken enkele sterkhouders, maar desonndanks haalde het met een doelpunt net voor en net na de rust een 2-0 achterstand op, maar in het laatste halfuur moesten de Ratten simpelweg de wet van de sterkste ondergaan. Het zou mij niet verbazen dat deze knappe prestatie van Deinze het team van coach Hans Somers vleugels geeft en laat Deinze nu uitgerekend de ploeg zijn die vrijdagavond als medekoploper naar de Freethiel komt. Ik moest gisteren tijdens deze topper wel enkele keren terugdenken aan de match van onze Leeuwen in Deinze die ze altijd hadden moeten winnen, maar tot driemaal toe het doelkader op hun weg vonden naar een verdiende voorsprong.

Naast Deinze waren ook Waregem en Dender aan het feest. Essevee herpakte zich na de opdoffer thuis tegen Lommel en boekte een logische 1-3 bij Club Nxt met daar 2 goals van Jelle Vossen.
De wedstrijd Dender - SK Beveren verdiende eigenlijk geen winnaar. De partij begon nog enigszins veelbelovend, maar de periodes van verval daarna duurden veel te lang om van een interessante match/topper te kunnen spreken. Wim De Decker verklaarde vooraf in een kranteninterview dat de 0 houden heilig was voor hem om vervolgens te rekenen op enkele tegenprikken die er in elke wedstrijd sowieso komen. Het kan misschien wat raar overkomen, maar er viel wel iets te zeggen voor die, weliswaar behoudende aanpak, op voorwaarde dat men zijn doel bereikt en dat was helaas niet het geval. Dergelijk gesloten wedstrijden worden vaak beslist met een lullig doelpunt en dat was de owngoal van Luiz zeker wel. Dikwijls zijn supporters van mening dat men met een punt niks opschiet, maar zaterdag had SK Beveren geen slechte zaak gedaan met een puntendeling.
En er waren nog 2 ploegen uit de top6 die verrassend puntenverlies leden en nog wel op eigen terrein. Lommel dat een schitterende zaak had kunnen doen tegen Oostende, ging met het kleinste verschil onderuit tegen zeer moedige kustboys die financieel de ene na de andere opdoffer te verwerken krijgen, maar daar blijkbaar sportief beter van worden. Of zoals iemand opmerkte, Stijn Vreven heeft het daar niet zo best gedaan.
En ook bij Patro Maasmechelen hadden ze ongetwijfeld meer verwacht van hun thuiswedstrjd tegen tegen de Futures van Anderlecht. Op 14 dagen tijd een nieuwe tribune zetten die plaats biedt aan 4000 supporters, lijkt gemakkelijker te zijn dan winnen tegen de talenten van Paars-Wit. Dat Stijn Stijnen met rood naar de tribune werd gestuurd, daar kijkt niemand nog van op.
Knap dat promovendus Club Luik zich weer nadrukkelijk heeft gemeld voor een plaatsje in de top6 na een ruime 0-4 overwinning in Seraing. En ook Francs Borains mocht nog een keer juichen na 1-2 winst in Visé tegen SL16.
Conclusie : het blijft vreemd dat wekelijks meerdere ploegen uit de top6 punten morsen en dat zou een motivatie moeten zijn voor teams die daarbij willen geraken waaronder opnieuw SK Beveren, maar hoeveel moeite het ook kost om de realiteit onder ogen te zien, we moeten toegeven dat er geen ploeg op het veld staat die de indruk geeft er te willen voor gaan en dat is zeer spijtig voor een aantal individuën die dat wel doen zoals Verstraete (wat ongelukkig overigens in Dender) en Koya. Ondanks dit minder positief beeld behoort een stunt vrijdag tegen Deinze altijd tot de mogelijkheden, want als de heren er een keer goesting in hebben, maakt het niet uit wie de tegenstander is.

PVW.