* Wim De Decker valt opnieuw uit zijn rol.
We kunnen er ons iets bij voorstellen dat zaterdag na de verliespartij in Dender, Wim De Decker het liefst van al van de bank naar de spelersbus was gestapt, maar zo werkt het niet. Voor de tweede keer dit seizoen (hij deed het eerder al eens na de 0-0 in Beerschot, maar toen om een andere reden), gaf Wim verstek op de gebruikelijke persconferentie na de wedstrijd. Nu heeft De Decker zowel als speler, maar ook als coach, een reputatie opgebouwd als "een deftig iemand die respect afdwingt als mens" en daarbij past het negeren van een verplichting zoals het bijwonen van de persconferentie, totaal niet en al zeker niet omwille van een mogelijke vergissing van de spelleiding. Als dat een geldig excuus is om te verzaken aan deze afspraak kan men maar beter in de toekomst deze persbabbels afschaffen, want er zijn tegenwoordig nog nauwelijks wedstrijden waarbij de spelleiding onbesproken blijft. Nu waren er zonder twijfel zelfs in het kamp van Dender mensen die het er over eens waren dat SK Beveren in de eerste helft een strafschop verdiende (in geval van winst geeft men dat uiteraard graag toe), maar een of enkele fases uit een wedstrijd van 90 minuten pikken en er veel meer vergeten die fout liepen waarbij de scheids niet betrokken was, dat lijkt mij geen goeie parameter. Natuurlijk is het fluiten of weigeren van een strafschop vaak een cruciaal moment in een wedstrijd, maar dan had onze coach ook van zich moeten laten horen toen er een week geleden een geldig doelpunt van Lierse (op dat moment de 2-2) werd afgekeurd. Bij het verlaten van de kleedkamer bij het begin van de tweede helft was De Decker kort in conclaaf gegaan met scheids Stevens en die zou hebben gezegd dat hij de bewuste fase tijdens de rust had kunnen beoordelen via televisiebeelden en zijn beslissing om geen penalty te fluiten, correct was. Dat was voor Wim blijkbaar de druppel te veel en op zichzelf snappen we maar al te goed de frustratie bij onze trainer, want we vermoeden dat Tom Stevens op een verkeerd scherm heeft geklikt, maar waarom op dat moment nog energie verspillen aan een fase waarop de arbiter sowieso niet meer kan terugkomen. Niet meer doen Wim, want het is een smet op je waardigheid en ik vrees dat het een gebaar is dat de club schaadt en dat we ons met zulke beslissingen niet populair maken in het kleine en altijd zichzelf beschermende scheidsrechterswereldje.

* KSKB verstevigt derde plaats.
Een achterstand ophalen, het lukte SK Beveren niet in Dender, maar KSK Beveren slaagde daar wel in op bezoek bij Vlaamse Ardennen. Geert De Vreese zag vanuit Dender hoe die driepunter tot stand kwam.

KSK Beveren heeft zaterdagavond een moeilijke verplaatsing tot een goed einde gebracht.
Geelblauw won in Ronse verdiend met 1-3 van Vlaamse Ardennen. Het begon nochtans niet zo goed want na tien minuten klom de thuisploeg reeds op voorsprong door een doelpunt van Ndikumana (ex-Lierse). Beveren kon echter weer rekenen op zijn topscorer Volckerick die net voor het halfuur wist gelijk te maken : 1-1 en dat was ook de stand bij de rust.
Beveren was na de rust de betere ploeg en Van Osselaer bracht net voor het uur geelblauw op voorsprong en nog geen tien minuten later besliste diezelfde Van Osselaer de partij met zijn tweede goal van de avond. Nu dus twee goals en vorige week vier assists , Van Osselaer is duidelijk opnieuw in goede doen. Munkzwalm en Drongen wonnen ook hun partij en zodoende komt Beveren niet dichter bij de top-2 maar het neemt wel meer afstand van de nummer vier ( 9 punten) en dat is Berlare, net de ploeg die volgend weekend naar de Freethiel komt.