StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIKS MEER TE VERLIEZEN, ALLES TE WINNEN.

Met 2 tickets goed voor rechtstreekse promotie en de mogelijkheid dat zelfs nog een derde ploeg kans maakt op een startbewijs in de Jupiler Pro League, zag het er voor aanvang van het seizoen hoopvol uit voor SK Beveren. De conclusie na 22 speeldagen is echter dat het een seizoen is geworden van het voortdurend bijstellen van de verwachtingen naar beneden toe. Mede door tegenvallende transfers was het seizoensbegin gewoontegetrouw een tegenvaller, maar toen in oktober na winst bij Club Nxt een flinke remonte werd ingezet, leek alles weer mogelijk bij de hervatting in januari, zeker na de vlotte 1-4 winst in Visé tegen SL16. De plaatsen 1 en 2 lonkten uitnodigend, maar dat was buiten Club Nxt en Francs Borains gerekend. De overwinningen in Waregem en thuis Lierse lieten de hoop op een klein wonder (plaatsen 3 t.e.m. 6) nog even oplaaien, maar na het verlies in Dender is SK Beveren afgedwaald naar een nietige 8ste positie in de rangschikking en is het bereiken van de top6 weliswaar nog mogelijk, maar daarvoor is wellicht een 20 op 24 nodig in de resterende 8 matchen.

We kunnen er dus maar beter aan beginnen morgenavond tegen medekoploper Deinze dat afgelopen zondag een schitterende wedstrijd speelde tegen Beerschot die met 4-2 werd gewonnen. Deinze gaf zelfs een 2-0 voorsprong weg, maar herpakte zich zoals het een ploeg in vorm betaamt bijzonder knap. De mannen van Hans Somers komen dus ongetwijfeld met vertrouwen naar de Freethiel afgezakt, of zou net die koppositie voor enige nervositeit zorgen?
Deinze is een stevige tegenstander met een betrouwbare Spaanse sluitpost en heel wat spelers die tweede klasse als hun broekzak kennen. Tijdens de wintermercato had coach Wim De Decker wat graag Gaetan Henderickx naar Beveren gehaald en naar verluidt had die daar wel oor naar, maar zoals we vaker dit seizoen moesten ervaren, was het budget ontoereikend om de deal rond te krijgen.

Na de trainerswissel Grosjean/Somers en de stoere taal van het bestuur dat Deinze wou meedoen voor promotie, zullen veel volgers van de CPL de schouders hebben opgehaald, maar het was blijkbaar toch geen misplaatste ambitie. Reken maar dat Beerschot en Waregem tot het uiterste zullen moeten gaan om de 2 meest begeerde tickets in de wacht te slepen en het huidige Deinze af te houden.
Tot nu toe zijn we er altijd van uitgegaan dat HET (waar HET ook mag voor staan) wel zou goed komen, maar vanaf nu zijn de rollen omgedraaid. SK Beveren heeft niks meer te verliezen en is genoodzaakt risico's te nemen en alles op alles te zetten om in de top6 te finishen en niet enkel tegen Deinze hoor! Initiatief nemen en nog liever risico's pakken zit echter niet in het DNA van onze coach, maar vanaf nu breekt nood wet. En toch! Mochten onze Leeuwen toevallig morgen een keer honger naar de bal hebben, achten we ze in staat het zelfs een Deinze in vorm lastig te maken.
Alleen, het zou zo maar kunnen dat er wordt gewonnen tegen Deinze, maar de daaropvolgende week weer lullig puntenverlies wordt geleden tegen Oostende. Regelmaat, dat is het grote probleem met het SK Beveren van dit seizoen en dat heeft misschien te maken met het feit dat ook spelers weinig druk van bovenuit voelen. Winnen of verliezen, een derde of een achtste plaats, voor de technische staf en clubleiding is het altijd goed.
En dat een stunt tegen Deinze niet uit te sluiten valt, daarvoor moeten we even teruggaan naar de heenwedstrijd in de Dakota Arena. Toen had SKB altijd met de 3 punten naar het Waasland moeten terugkeren, maar pech, eigen falen in de afwerking en een goeie keeper onder de lat bij Deinze waren de voornaamste oorzaken dat de wedstrijd op een brilscore eindigde.

SK Deinze regelde gratis vervoer voor zijn supporters naar Beveren en ook SKB nam initiatief om de tribunes, net zoals tegen Lierse, gezellig druk te vullen. Het weekend inzetten met een driepunter tegen Deinze en wie weet daardoor die 8ste plaats inruilen voor een positie bij de top6, daar wil toch elke supporter van SK Beveren voor tekenen!

Patrick Van Wesemael.