StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanaf 20 uur rolt de bal in het Waas- en Maasland.
De CPl is klaar voor de 23ste speeldag en er staan meteen 2 wedstrijden op het programma met belang, sowieso voor de 4 betrokken ploegen die vanavond aan de bak moeten, maar deze 2 partijen zullen ook nauwlettend in de gaten worden gehouden door de fans van Beerschot, Waregem, Lommel en Dender.
SK Beveren ontvangt kersvers medekoploper Deinze en ondanks onze slechts 8ste plaats, mogen we toch nog spreken van een topper. Toegegeven, voor aanvang van het seizoen hadden we er geld op willen inzetten dat het klassement na 22 speeldagen in het voordeel van SKB zou spreken, maar de realiteit is heel anders en overigens niet onterecht. Wanneer de nr8 het opneemt tegen de nr1 is er sprake van een underdog en die positie zou Wim De Deckers en zijn groep wel eens goed kunnen uitkomen. De situatie voor SK Beveren is simpel, maar daardoor juist zo moeilijk. Er moet gewonnen worden tegen Deinze of het verhaal top6 is, tenzij een zoveelste wonder, voorbij. Voor de bezoekers ligt dat enigszins anders, want voor Deinze is vooraf een punt op de Freethiel mooi meegenomen, al valt zoiets meestal pas achteraf te zeggen en bovendien zijn de mannen van Hans Somers in bloedvorm en is het een kwestie van smeden terwijl het ijzer warm is.
Tegelijkertijd met de aftrap in Beveren, gaat de bal ook in Limburg rollen. Patro ontvangt er Lierse en zal dat met gemengde gevoelens doen. Het heeft 2 brilscores achter de rug en vooral die van vorige week thuis tegen de Futures was een zure in vergelijking met de knappe 0-0 2 weken geleden in Deinze. Of de bezoekers uit Lier Patro kunnen afhouden, ik heb mijn twijfels aan, maar wie als favoriet van een wedstrijd begint, heeft alls te verliezen, niks te winnen. De opener op zaterdag 16 uur brengt de RSCA Futures en Dender tegenover mekaar en wie weet zit daar wel een verrassing aan te komen, althans afgaande op het knap gelijkspel van de Futures vorige week bij het ambitieuze Patro Maasmechelen. Dender zal uiteraard alles in het werk stellen om zijn plaatsje in de top6 te bevestigen na de 1-0 winst tegen onze Leeuwen, maar een onvergetelijke indruk maakte Dender ondanks die overwinning tegen een matig Beveren, in geen geval.
Later die dag krijgt Oostende de kans om thuis tegen Club Nxt alweer wat opknapwerkjes te verrichten aan hun klassement waar regelmatig aan het puntenaantal wordt geknabbeld, maar telkens slaan de kustboys keihard terug. Hoed af voor het seizoen van de Oostendenaren, want weinigen die in hun hachelijke financiële situatie, tot zulke bij momenten prima resultaten in staat zouden zijn. Club Nxt van zijn kant ging vorig weekend in Seraing verrassend zwaar met 0-4 winnen, maar KVO heeft het thuisvoordeel en dat zou doorslaggevend kunnen zijn.

De derde match zaterdag is een Luiks onderonsje tussen Club Luik en Sl16. Misschien hadden we Club Luik iets te vroeg afgeschreven voor de top6, want als de logica morgen wordt gerespecteerd worden er omstreeks 22 uur 3 kostbare punten aan hun totaal toegevoegd en blijft het met de neus kort op dat gedeelte van de rangschikking wat een achttal teams ambieert, maar waar slechts plaats is voor 6.

De zondagmiddagwedstrijd tussen Beerschot en Seraing lijkt mij een zacht gekookt eitje te worden voor de mannekens, maar Seraing is een ploeg die betere statistieken kan voorleggen op verplaatsing.
Na SKB - Deinze is wat mij betreft Jong Genk - Lommel het meest interessante duel van deze speeldag. Een Limburgs derby die, ondanks hun uitstekende vorm van de voorbije weken, 2 verliezers van vorig weekend confronteert. Jong Genk ging verrassend onderuit in Lier, Lommel deed dat in het Soevereinstadion tegen KVO. De late wedstrijd op zondag mag normaal gezien geen probleem opleveren voor Waregem dat naar de Borinagestreek trekt, maar wees gerust, Essevee zal tijdens die lange busrit nog wel eens terugdenken aan de seizoensopener toen het als uitgesproken titelkandidaat al meteen een thuisnederlaag werd aangesmeerd.
Slotsom : indien SK Beveren vanavond stunt tegen Deinze, schenkt het zichzelf een levenslijntje voor de top6, maar zelfs dan is de weg nog ontzettend lang, maar hoop doet leven, tot vanavond alleszins nog wel.

PVW.