StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als de voetbalgoden de steken van de arbitrage moeten oprapen klopt er iets niet.
Een gat in de lucht springen afgelopen vrijdag na de late gelijkmaker van Bateau tegen Deinze hebben we niet gedaan, want gezien onze positie in het klassement was een overwinning een must. En toch! Het zou sportief niet correct zijn om onze in hoofdzaak uitstekende eerste helft (dat klopt wel), maar over de 90 minuten haalde de wedstrijd van SK Beveren best een goed gemiddelde, te laten overschaduwen door dit seizoen voorafgaande ondermaatse prestaties.

Persoonlijk had ik vrijdagavond na de match geen slecht gevoel en dan gaat het uiteraard over het vertoonde spelniveau. Uiteraard was het besef van het missen van een driepunter en de haast zekere vervelende gevolgen daarvan (Luik, Dender, Patro en Lommel zouden verder afstand nemen), een smet op het puntenverlies tegen Deinze, maar toegegeven, de 2-2 van Bateau deed deugd en bovendien hadden we wel een terecht argument om ons als supporter van SK Beveren voor de tweede keer op een week onheus behandeld te voelen door de scheidsrechter. Mijn opinie is op een week niet gewijzigd : een ploeg kan sportief zo slecht zijn dat ze geen doelpunt verdient, maar als het aanspraak maakt op een strafschop moet die gefloten worden. Dat slecht zijn was absoluut niet het geval tegen Deinze, wel op Dender, maar in beide wedstrijden werden onze Leeuwen een loepzuivere penalty ontnomen en dat "zou" ons wel eens kostbare punten hebben gekost. Onze technische staf en spelers hebben dit seizoen mogelijks al meer steken laten vallen dan de spelleiders in wedstrijden tegen SK Beveren, maar het blijft voor een supporter moeilijk om blunders van een referee te accepteren waaruit, zonder die blunder, een grote kans op een doelpunt was ontstaan. Sowieso is het fluiten van een penalty altijd een grote kans op een doelpunt, maar ook het tijdstip in de match waarop een strafschop wordt toegekend is cruciaal. Zowel tegen Dender als Deinze was er nog niet gescoord en dat is een wereld van verschil met bv. een 3-0 voorsprong, want dan heeft een doelpunt meer of minder impact op het eindresultaat.

Gelukkig zijn de voetbalgoden dezer dagen bij de les en waren ze van mening dat zoveel onrecht voor een ploeg binnen de week, te veel van het goede is. Patro Maasmechelen pakte zoals te verwachten viel zaterdag de volle inzet tegen Lierse, maar dat Club Luik 2 punten zou verspelen thuis tegen rode lantaarn SL16 (het blijft altijd een derby) en Dender onderuit zou gaan in het Koning Boudewijnstadion tegen de Futures, dat is voor SK Beveren wel een dikke meevaller. SKB komt met dat puntje zelfs op gelijke hoogte met Luik en ook een puntje dichter bij Dender en dat is een wereld van verschil dan wanneer beide ploegen hadden gewonnen. Dus toch een waardevol punt vrijdag tegen Deinze? Natuurlijk wel, alleen al voor de manier waarop het werd behaald.

PVW.