StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waanzin!
Die omschrijving is niks overdreven om onze gevoelens bij de 23ste speeldag in de CPL te verwoorden. Er was begrijpelijke ontgoocheling bij De Beverse supporters vrijdag na de 2-2 puntendeling tegen Deinze, vooral omdat na een bijzonder goeie eerste helft, er een mindere tweede volgde. Ook het feit dat na de 1-0 van Ismaheel en een minuut later de bal op de paal van Daci, de bezoekers met enkele omzettingen, het commando van SK Beveren konden/mochten overnemen.
Het is geen excuus voor het uitblijven van de elfde overwinning dit seizoen van SK Beveren, maar de voornaamste vaststelling van de 23ste speeldag is dat verzuchtingen en ontgoochelingen over het uitblijven van een gouden driepunter ditmaal uit de linkerkolom kwamen, terwijl de rechterkolom opgelucht adem haalde over het incasseren van punten waarop werd gehoopt, maar niet meteen werd gerekend. Een overzichtje :
Beerschot kreeg zondag een uitgelezen kans om na het gelijkspel van medekoploper Deinze in Beveren, opnieuw alleen leider te worden, maar dat was zonder Seraing gerekend. De mannen van Mbaye Leye ontsnapten enkel keren miraculeus, moesten een kleine 20 corners toestaan, maar konden ontsnappen aan de openingsgoal van de Ratten, mede door zijn uitstekende Senegalese doelman (0-0).
Nog zondag hielden de Genkse jonkies en Lommel mekaar met 1-1 in evenwicht en dat is toch al de zoveelste razend knappe prestatie van Jong Genk tegen bezoekers die mits winst tot op een puntje van het leidersduo Beerschot-Deinze konden naderen. Lommel blijft zeker een titelkandidaat, maar de 1 op 6 tegen Oostende en gisteren Jong Genk zal toch voor wat onrust hebben gezorgd aan de Gestelsedijk.
Als iedereen dure punten laat liggen, daarvan zullen wij eens lekker profiteren moeten ze in Waregem hebben gedacht. De Borinage was de bestemming en of het gezelschap van Essevee met een gerust gemoed op de spelersbus is gestapt, valt te betwijfelen. In het openingsweekend bezorgde Francs Borains als promovendus al meteen een koude douchte aan Waregem, goed voor de eerste thuisnederlaag. Zondag kwam Waregem na rust op 0-1, maar het liet zich toch de kaas van de boterhammen eten en verloor verrassend met 2-1. Echt wel verrassend, want buitenshuis pakte Essevee dit seizoen bijzonder veel punten.
Door deze merkwaardige resultaten op zondag, was de winnaar van het weekend al op vrijdagavond bekend. Patro won met overtuigende 3-0 cijfers van Lierse, maar de prestatie, vooral in de eerste helft, was lang niet zo overtuigend als uit de cijfers mag blijken. En misschien waren Deinze en in iets mindere mate ook SK Beveren een beetje winnaar van deze speeldag, want ondanks het 2-2 gelijkspel en het feit dat beide ploegen 2 punten prijs gaven, werd geen averij opgelopen in de rangschikking. SKB komt weer op gelijke hoogte met Club Luik, nadert zelfs een puntje op Dender en Waregem en ziet ook zijn tegenstander van de laatste speeldag Lommel niet verder weg lopen. Het verschil met het nr3 Patro Maasmechelen bedraagt 4 punten, met de koplopers Beerschot en Deinze 7 punten, maar dat wordt wellicht geen spek meer voor de Beverse bek dit seizoen.
We hebben de blik al even vooruit geworpen naar komend weekend en ook dan staan er weer enkele interessante partijen op het programma die, indien we zelf de punten tegen Oostende op de Freethiel houden een positieve impact op ons klassement zouden hebben, maar die plaat werd dit seizoen reeds meerdere keren aangevraagd door de supporters van SK Beveren, maar echter niet volledig afgespeeld vanwege een kras hier of daar zeker.

PVW.