StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat als?
Enige beroering vrijdagavond na de puntendeling met Deinze toen in supportersmiddens werd verteld dat er nog een aanvaller op komst zou zijn die geen onbekende was voor de Freethiel en dit in opvolging van de vorige week langs de achterdeur vertrokken Salech. Het vraagteken kreeg al vrij snel een gezicht in de persoon van Dieumerci Mbokani die in onderling overleg met zijn vorige club FC Noah en conform de regeltjes van de Armeense voetbalbond, zijn contract had laten ontbinden. Het leek een kwestie van een paar uur vooraleer SK Beveren langs de officiële kanalen de terugkeer van Dieumerci zou aankondigen, maar op het allerlaatste nippertje ketste de deal af.
Naar goede gewoonte (we vinden het met zijn allen net geen goede traditie) werd hierover niet gecommuniceerd via de sociale media van SK Beveren waardoor het nog steeds gissen blijft naar het exacte waarom van dit afspringen.
We veronderstellen dat een reglement van de KBVB voorschrijft dat, ondanks een speler wel vrij kan zijn, er een uiterste datum is bepaald waarop iemand nog spelgerechtigd verklaard kan worden in het betreffende seizoen.
We stellen ons ondertussen meer en meer vragen over het toenemend onprofessionalisme bij onze club om dit soort dossiers niet de afhandeling te geven die ze toekomt, want eerder klopte ook Stef Peeters met zijn gevolg tevergeefs aan de deur van het Beverse secretariaat om zijn krabbel te zetten, maar werd hij doorgestuurd richting Patro Maasmechelen. Kijk, vanaf het begin heb ik sterke twijfels gehad aan het feit dat onze CEO Antoine Gobin halftijds ging werken voor SK Beveren en die mening is zeker in de hand gewerkt door de kwalitatief zwaar tegenvallende transfers die tijdens de zomermercato werden gedaan en bij gevolg onze compleet mislukte start. Het is misschien niet netjes om te zeggen van een man die ik zeer apprecieer voor hetgeen hij tot nu toe voor onze club heeft gerealiseerd, maar ik vond het op dat moment en eigenlijk nog steeds, het verlaten van een zinkend schip. Akkoord gaan, wellicht op eigen verzoek, om halftijds aan de slag te gaan bij een ploeg in volle opbouw, ik heb het nooit een goed idee gevonden. Natuurlijk zal Antoine wel zijn orders hebben doorgegeven aan onze sportief directeur Tom Van Den Abeele, maar diens ervaring en inhoud van sportieve portefeuille is onvergelijkbaar met die van bv. Jordi Condom vorig seizoen. Het neigt toch naar een vorm van amateurisme als men ziet wie werden aangetrokken om de schoenen te vullen van Mbokani, Barry, Ribeiro Costa en Hoogas. En erger nog, 3 van de 4 opvolgers zijn ondertussen met de noorderzon verdwenen waarbij we ons de vraag moeten stellen, wat als er (hopelijk komt het niet zo ver) iets gebeurt met Goduine Koyalipou? Als straks zou blijken dat de top6 niet meer haalbaar is kunnen we daar nog mee leven, maar stel dat onze Leeuwen zich alsnog in de top6 knokken en er iets voorvalt met Koya (kan ook gewoon een schorsing zijn), wat dan? Zullen we het houden bij een positief scenario waarbij SK Beveren op de zesde plaats eindigt en Goduine gewoon blijft verder doen zoals hij bezig is : sterk presteren!

* KSKB verliest, maar beperkt schade.
KSK Beveren kreeg afgelopen weekend een ploeg in vorm over de vloer en dat hebben ze volgens Geert De Vreese geweten. Lees hierna zijn verslagje.

Na een 9 op 9 heeft KSK Beveren nog eens kennis gemaakt met een nederlaag.
Geelblauw verloor thuis met 0-1 van Berlare, de ploeg in vorm. De bezoekers domineerden nagenoeg de volledige eerste helft maar scoren lukte niet. Beveren mocht zich dus zeer gelukkig prijzen met een blanco rustscore. Trainer Smet was blijkbaar niet echt blij met die eerste helft en voerde in de rust een dubbele wissel uit. Qua spelbeeld leverde dat zeker iets op want Beveren was nu op zijn minst de evenknie van Berlare. Toch konden de bezoekers de score openen na 55 minuten spelen. Beveren moest dus achtervolgen en speelde op zich een sterke tweede helft maar scoren lukte echter niet. Berlare heeft de zege zeker niet gestolen maar een gelijkspel had best mogelijk geweest. Gelukkig voor Beveren kwam Drongen niet verder dan een 2-2 gelijkspel thuis tegen Melsele. Munkzwalm is autoritair leider maar dient hoogstwaarschijnlijk geen licentie in voor een eventuele promotie naar het nationale voetbal, dus wordt de tweede plaats enorm belangrijk.
Drongen staat nu op die plek met drie punten voorsprong op Beveren en 9 op Berlare.
Volgend weekend trekt geelblauw naar Maldegem om er FC Kleit te bekampen. Die ploeg heeft een mooie reeks neergezet van 12 op 12 en is zich veilig aan het voetballen, dus toch maar opletten.
Tussendoor speelt Beveren echter eerst nog Europees en dit nu dinsdag in Engeland tegen het sterke FC Lewes, dat in Beveren ging winnen met 1-3.

GDV en PVW.