StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kylian Hazard, flop- of toptransfer?
Het cynisme na de compleet mislukte transferperiode bij SK Beveren dit seizoen is er de voorbije weken niet op verminderd na het recente vertrek van achtereenvolgens Kyeremateng, Cukur en Salech (overigens 3 spelers uit het aanvallend compartiment waaruit bovendien tijdens de zomermercato nog Maderner, Nsimba en Tom Reyners de vlucht mochten nemen).
Neem daarbij het afspringen van de ver gevorderde onderhandelingen met Stef Peeters en vorige week nog Dieumerci Mbokani en het mag duidelijk zijn dat sportief manager Tom Van Den Abeele dezer dagen de gebeten hond is. Ik wil de fans met deze mening best volgen, maar voel het tevens als een plicht om er op te wijzen dat een sportief manager gebonden is aan een budget waardoor o.a. de deal met Peeters werd afgeblazen na tussenkomst van de Bolt Football Holdinds bij wie werd aangeklopt voor een extraatje om Stef binnen te hengelen. Of Van Den Abeele beter had kunnen/moeten doen met de hem beschikbare portemonnee, dat is een andere vraag.

En alsof dit lelijk lijstje nog niet lang genoeg is, kwam er nog een zekere Kylian Hazard de Beverse rangen vervoegen. Een familienaam die klinkt als muziek in de oren van de voetballiefhebber en ook al is het parcours van Kylian onvergelijkbaar met dat van de broers Eden en Torgan, ook de jongste van de Hazards kan een stukje ballen en had vorig seizoen in de eindronde een groot aandeel in de promotie van RWDM naar de Jupiler Pro League. Tot daar het gekende en positieve aan het verhaal Kylian Hazard, maar er zat (en daar is nooit moeilijk over gedaan door SKB) een onduidelijk kantje aan deze transfer, want Kylian zat bij het afsluiten van zijn overgang naar SK Beveren in volle revalidatie en we zitten thans vol ongeduld te wachten op zijn debuut in geel en blauw, al zijn we ons er van bewust dat dit wellicht nog niet voor de eerstvolgende 2 wedstrijden is.
Dus toch een flop? Daarover zou ik alleen durven spreken wanneer Kylian door de gekende medische problemen dit seizoen niet of nauwelijks meer in actie zou komen voor onze club met vervolgens een zeer belangrijke EN, daarna de Freethiel zou verlaten. Ook al zijn de financiële risico's verbonden aan zijn overstap beperkt, het zou een gemiste kans betekenen en daar hebben we stilaan onze buik van vol. De jongste Hazard liet in een interview immers uitschijnen dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat SK Beveren in hem stelt en dat lijkt mij een perfecte basis om, nu zijn contract bij Molenbeek ten einde loopt, met hem rond de tafel te gaan zitten met het oog op volgend seizoen. Dat zou pas een eerste tot de verbeelding sprekende transfer zijn en reken maar, een fitte Kylian Hazard kan in elke CPL club een plaatsje claimen. Een flop is dus zijn overgang niet, een toptransfer voor onze doen zou het kunnen worden, maar vermoedelijk niet meer voor dit seizoen.

PVW.