StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een voor het klassement en een voor het prestige.
Vanavond wordt in Oost- en West-Vlaanderen de 24ste speeldag aangesneden. Waregem Dat zondagavond verrassend verloor bij Francs Borains, mag in de eigen Elindus Arena een poging doen om het humeur van zijn supporters wat op te krikken en dan is SL16 misschien wel een geschikte tegenstander. Toch opletten voor onderschatting, want de younsters van Standard gingen vorige speeldag een puntje halen bij de buren van Club Luik en dat gebeurde in een bijzonder verhit sfeertje. Door deze onderlinge puntendeling kon SKB naast Club Luik schuiven in de rangschikking. En wat Zulte-Waregem betreft, we hadden met zijn allen bij het begin van het seizoen verwacht dat het omstreeks deze 24ste speeldag een straatlengte voorsprong zou hebben (het woord concurrentie zou nooit van toepassing zijn), maar het is daar tot op heden toch heel anders uitgedraaid en nochtans alles is in Waregem aanwezig om het waar te maken : een kampioenenmaker als coach, een geweldige spelersgroep en een schitterend stadion.
Wat verderop wordt om 20 uur de partij tussen de beloftenploegen van Club Brugge en Genk op gang gebracht. De confrontaties tussen de beloftenploegen zijn vaak een kwestie van prestige, al had Standard dit seizoen weinig in de pap te brokkelen. Jong Genk daarentegen opende met winst tegen SK Beveren, viel daarna geruime tijd stil, maar draait op een nederlaag 2 weken geleden in Lier, thans op een hoog niveau. Benieuwd of de mannen van Nicky Hayen de punten in Roeselare kunne houden tegen Jong Genk.
De 16 uur wedstrijd op zaterdag is er een om uit de gevarenzone van de kelder te geraken. Op het Lisp komt Francs Borains op bezoek en die kenden afgelopen weekend wisselend succes. Francs Borains klopte dus Waregem, maar Lierse verloor op het eerste zicht kansloos met 3-0 bij Patro Maasmechelen. Dat was een vreemde match, want de Pallieters lagen niet onder bij Patro, maar de Limburgers verzilverden nagenoeg elke kans.
De avondmatchen op zaterdag zijn interessante. Deinze dat in Beveren niet kon profiteren van het puntenverlies van Beerschot, ontvangt de Futures van Anderlecht en wat is het vaak genieten van de vele Brusselse talenten die maar blijven opduiken. Wat moet het daar prettig werken zijn als jeugdtrainer. Deinze had bijna de 3 punten op zak in Beveren, maar kapitein Bateau stak daar een stokje voor. Het had uiteraard ook kunnen verliezen op de Freethiel wanneer Daci zijn eerste voor SKB (op dat moment goed voor de 2-0) had gelukt, maar het doelkader besliste er anders over. Feit is wel dat Deinze een zeer goeie ploeg heeft en op dit moment misschien wel de grootste titelkandidaat is. Deinze tegen de RSCA Futures, dat wordt een leuke!
Maar ook Lommel tegen Club Luik diezelfde avond zal niet ontsnappen aan de aandacht van de Beverse supporters, want het zijn 2 ploegen die wat graag bij de top6 willen eindigen. Lommel heeft in het klassement de beste papieren, maar Club Luik blijft altijd lastig in te schatten. Toch benieuwd of deze match Lommel uit zijn mini-dibje haalt, maar wat mij betreft mogen ze het op een gelijkspel houden.
De topper van deze 24ste speeldag wordt op zondagmiddag afgewerkt in het Dender Football Complex. Daar zijn de mannen van Timmy Simons gastheer voor leider Beerschot. Beide ploegen hebben iets goed te maken na vorige speeldag waarop de Mannekens thuis niet verder kwamen dan tegen Seraing, terwijl Dender aan het kortste eind trok in Anderlecht.
Die stunt van 0-0 spelen op ’t Kiel, mag Seraing nog eens over proberen te doen thuis tegen Patro Maasmechelen, om te winnen moeten ze zich ook niet schamen. Jullie merken het, hier zit wat eigenbelang bij en zo belanden we bij de afsluiter van deze speeldag met SK Beveren en Oostende.
KVO werd donderdag na 2 eervolle confrontaties met bekerwinnaar Antwerp, uit het bekertornooi gewipt, maar hun parcours was er een om U tegen te zeggen, want liefst 3 eersteklassers uitgeschakeld. Indien Oostende dit seizoen niet af te rekenen had met extra sportieve omstandigheden, had het volgens mijn bescheiden mening een kandidaat voor de top6 geweest. Wel vreemd dat Stijn Vreven er totaal niet in geslaagd is om de motor van KVO te laten aanslaan. SK Beveren kent zondagavond voor aanvang van de wedstrijd de resultaten van de ploegen op wie het wil naderen en laat ons hopen dat dit voor extra motivatie zal zorgen. De eerste helft tegen Deinze van onze Leeuwen was veelbelovend, maar om beter te doen dan Oostende zullen ze die prestatie langer dan 45 minuten moeten doortrekken. Als SKB kan winnen van KVO bestaat de mogelijkheid dat het weer zijn lot in eigen handen heeft en dat zou met nog 6 speelronden te gaan een opsteker zijn voor wat nog komt en da's niet min hoor!

PVW.