StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ER WORDEN VANAVOND GEEN ZEEROVERS GEDULD OP DE FREETHIEL.

Het mogen afsluiten van de speeldag en weten dat er zaken gedaan kunnen worden in het klassement, het geeft bijkomend pigment aan een wedstrijd, maar het in die omstandigheden ook kunnen afmaken, met dat gegeven in het achterhoofd hebben al veel ploegen hun tanden stuk gebeten op hun tegenstander.
Het aantal verrassende uitslagen de laatste maand in de JPL is bijna niet meer bij te houden en als zo'n onaangename verrassing een concurrent overkomt, kunnen we daar mee leven, tot het moment dat het ons eigen SK Beveren gebeurt zoals tegen Club Nxt en Francs Borains. Zo trokken we een paar maand geleden vol goede moed naar de kust, was iedereen vooraf overtuigd dat het niet kon fout gaan en die verwachtingen werden nog ingelost ook, maar als we zien welk parcours de kustboys sindsdien hebben afgelegd, was dat lang niet zo evident, net zoals er van uitgaan dat het puntentotaal van SK Beveren na vanavond op 39 zal staan.

KVO was donderdagavond nog aan de slag in de halve finale van de Croky Cup waarin het de stunt van de heenwedstrijd tegen bekerwinnaar Antwerp (in Oostende werd het 1-1) niet kon herhalen. Het speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar ditmaal werd het klasseverschil uitgedrukt in 3 goals in het voordeel van de Great Old. De wedstrijd lag al vrij vroeg in een definitieve plooi waardoor we durven veronderstellen dat Oostende al vrij snel met de wedstrijd van vanavond bezig was.
Deze dubbele confrontatie met Antwerp, evenals de voorgaande bekermatchen van KVO dit seizoen (het schakelde eerder al Eupen, Genk en RWDM uit), hebben ons geleerd dat, ondanks het mindere klassement van de kustboys, dit Oostende een zeer degelijk elftal is. Dat het nog wat puntjes kan gebruiken om zich van een jaartje langer CPL voetbal te verzekeren, is louter het gevolg van extra sportieve problemen, want zo mogen we de financiële kruistocht van de Oostendenaren gerust noemen. Geen ploeg te vinden die geconfronteerd met vergelijkbare zorgen over zijn toekomst, tot dezelfde positieve daden in staat is als KVO. Het grootste respect voor de technische staf en spelers van KVO omdat zij sportief proberen het beste in zichzelf boven te halen en niet eens weten of er een beloning, zowel sportief als financieel, zal volgen.

Zeven vette jaren verwachten als supporter van SK Beveren, om daarin nog te geloven hebben we de laatste decennia al te veel meegemaakt, maar er zullen wel 7 vette wedstrijden nodig zijn om het bijgestelde doel (de top6) te halen. Dat doel hebben we al enkele keren zo goed als opgegeven, maar als de concurrentie kwistig met cadeautjes strooit, zou het gek zijn die te weigeren. Het is echter de hoogste tijd dat we zelf ook eens wat verdienste verwerven aan een eventuele plaats bij de top6 en niet altijd rekenen op een misstap van anderen. Feit is dat de Challenger Pro League in het verleden nooit zo spannend was, maar ver van hoogstaand. Elk van de ploegen in de linkerkolom heeft een keer een sterke periode, maar geeft zijn gunstige positie in de rangschikking vervolgens door enkele mindere resultaten weer uit handen. SK Beveren had voor hetzelfde geld nu bij de top3 kunnen staan, maar dat we bij het begin van deze speeldag vrijdag op een achtste plaats stonden, daar hebben we evenmin iets op in te brengen. De ploegen die interesse hebben in de top6 of beter, staan op een zakdoek van mekaar en het zal dus van details afhangen wie in de prijzen valt. SK Beveren heeft nog een loodzwaar programma, maar het voordeel van rechtstreekse concurrenten te treffen is dat er goeie zaken gedaan kunnen worden. We dulden dus vanavond geen zeerovers op de Freethiel, want we hebben de punten zelf broodnodig.

Patrick Van Wesemael.