StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* VEROORZAAKTE COACH KVO PANIEK.
Het mag duidelijk zijn, de nederlaag tegen Oostende zondagavond heeft de Beverse supporters met een kater opgezadeld die maar moeilijk door te spoelen valt. Wellicht hebben veel supporters omstreeks 20u30 meermaals een blik op het scorebord geworpen om te verifiëren of het wel klopte dat die 0 van de bezoekers in nauwelijks een kwartier tijd was veranderd in een hatelijke 3. Dat Wim De Decker die in het verleden zeker niet bekend stond als een coach die snel wisselt, meteen na een driedubbele wissel van zijn Oostendse collega eveneens in actie schoot en op enkele minuten tijd 3 vervangingen deed zonder dat daarvoor enige aanleiding was, is bij veel supporters in het verkeerde keelgat geschoten. De vervanging van Vitanov die voor het eerst in de basis stond vanaf de aftrap en met verzuurde spieren werd geconfronteerd, was een logische wissel, maar waarom plots ook Servais die in uitstekende doen was en Hrncar naar de kant moesten, daarvan zag niemand bij een op dat moment nog steeds 2-0 voorsprong, het nut totaal niet van in. In een kranteninterview maandag merkte De Decker op dat hij iedereen tevreden moet stellen, maar dat neigt naar cafĂ©voetbal waar iedereen graag wat minuten wordt gegund om de lieve vrede te bewaren.
Het is en blijft een raadsel waarvan enkel Wim De Decker de oplossing kent waarom hij bij een interessante tussenstand, maar zeker nog geen gewonnen spel, van het ene op het andere moment zijn ploeg door mekaar gooit en dus adieu automatismen. Misschien moeten we de oorzaak wel zoeken bij de coach van KVO die, logisch bij een 2-0 achterstand, met 3 vervangingen hoopte nog iets uit de brand te slepen. Zou die ingreep De Decker in de war hebben gebracht en hem doen hebben terugdenken aan de week daarvoor toen Deinze trainer Hans Somers bij een 1-0 achterstand (Daci had zelfs de 2-0 aan de voet) ook noodgedwongen aan het wisselen ging en met die ingreep het spelbeeld een totaal ander aanzien gaf met plots een 1-2 tussenstand als gevolg. Toen werd De Decker aangewreven dat hij en zijn team geen antwoord hadden op die ingreep van Somers en wie weet heeft Wim zondag gedacht, dat overkomt mij geen tweede keer. Vraag is of er op zulke momenten voldoende overleg op de bank wordt gepleegd om een dergelijke bevliegging die misschien niet eens zo onbegrijpelijk is, een halt toe te roepen. De gevolgen waren zeer pijnlijk, want naarmate het einde van het seizoen dichterbij komt, rest er ook minder tijd om uitschuivers te compenseren en dat dit ons overkomt in uitgerekend een weekend waarin gouden zaken konden worden gedaan, maakt het extra lastig om te aanvaarden.

* Ook rampzalig weekend voor KSKB.
Het was niet het weekend van de ploegen met thuishaven op de Freethiel. De lijdensweg van SKB kwam hier gisteren en vandaag al aan bod, maar daar eindigt het verhaal spijtig genoeg nog niet. Ook KSKB liep zware averij op tijdens zijn bezoek aan Kleit. Geert De Vreese praat ons bij.

KSK Beveren is niet echt goed bezig in 2024, dat is het minste wat je kan zeggen.
Zondagnamiddag leed Beveren een nieuwe nederlaag , het werd 5-1 uit bij Kleit, dat zijn vijfde opeenvolgende zege boekte.
Halfweg de eerste helft begon de geelblauwe miserie. De thuisploeg kwam op voorsprong via een strafschop en verdediger Huygens kreeg de rode kaart. Nog voor de pauze was de partij beslist met nog twee Kleit-doelpunten, 3-0 aan de rust.
Kort na de herneming werd het 4-0 en vijf minuten voor het einde diende geelblauw de kelk tot op de bodem te ledigen : 5-0. Luttele minuten later kon Dahmany de Beverse eer redden : 5-1. Opnieuw een zware nederlaag dus. Gelukkig voor Beveren beet ook Drongen in het zand. Munkzwalm lijkt op weg naar de titel (maar zonder promotie) en heeft nu 7 punten voorsprong op Drongen, 10 op Beveren en 14 op Haasdonk. Volgende zaterdag komen de leiders naar de Freethiel afgezakt, misschien het geschikte moment voor Beveren om de ruggen te rechten en de wederopstanding in te luiden.

GDV & PVW.