StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Is de positie van sportief directeur nog langer houdbaar?
Persoonlijk was ik niet op de sportavond van woensdag aanwezig, maar het nieuws dat ik achteraf absoluut NIET wou horen was dat Louis Verstraete aan zijn laatste maanden op de Freethiel bezig zou zijn. Atlhans, dat waren de woorden die sportief directeur Tom Van Den Abeele sprak op de bewuste sportavond, maar tot eenieders grote verbazing (of moeten we het aangename verrassing noemen), verscheen daags nadien een interview in de krant met Louis waarin zelfs hij uit de lucht kwam vallen over het nieuws dat op de sportavond woensdag door Tom VDA werd verspreid en hij niet alleen, want ik weet uit betrouwbare bron dat ook coach Wim De Decker die tot nader order ook volgend seizoen nog trainer is, helemaal niet was opgezet met die uitspraak.
Verstraete verklaarde in het betreffende interview dat hem bij het begin van het seizoen een contractverlenging was voorgesteld en dat hij daarop niet wenste in te gaan, maar wel nog steeds open staat voor een nieuw en dat voegen wij er zelf aan toe, verbeterd voorstel en dat lijkt ons logisch gezien de opgebouwde verdienste uit het verleden.
Dit hele verhaal roept echter veel vragen op over de manier waarop er op dit vlak wordt gewerkt bij SK Beveren en hoe de mogelijke transfers van Peeters, Mbokani en anderen waarvan we het niet weten, zijn kunnen afspringen. Het is best mogelijk dat onze sportief directeur in het voetbalwereldje een zeker aanzien heeft opgebouwd door de vele clubs bij wie hij heeft gewerkt, maar overtuigingskracht en communicatie om bv. spelers te overtuigen voor onze club te kiezen, dat is volgens mij, en dat zeg ik met het nodige respect, niet Toms sterkste wapen. Dit is alleszins een zeer pijnlijk voorval omdat het de professionele manier waarop er volgens onze CEO wordt gewerkt bij SK Beveren, in vraag stelt. Trouwens nog een spijtige quote die ik uit het verslag van de sportavond heb gehaald en ditmaal van Antoine Gobin zelf. Hij heeft daarin over een personeelstekort bij de club in de periode van de overname en een ijsmachine die stuk was. Het is wel jammer dat dit 4 jaar na de overname nog een onderwerp van gesprek is, want dat ruikt een beetje naar blijven natrappen en frustratie. En of veel man/vrouwkracht op bureau een garantie is voor sportief succes, die indruk heb ik thans niet, maar mij hoor je geen kwaad woord over de mensen op bureau vertellen, want het is altijd een bewuste keuze geweest van uitgerekend onze CEO om het sportieve strikt gescheiden te houden.

* 25ste speeldag begint met 2 streekderby's.
Het was een goeie gewoonte geworden om hier op vrijdag de speeldag voor te beschouwen met in het bijzonder de klemtoon op de teams in de top6 en daar op maandag ook nog even op terug te komen om te zien of SKB voldoende kon profiteren van de steken die de concurrentie liet vallen. Na het debacle van zondagavond tegen Oostende is de fut er even uit en houden we het vandaag bij een bescheiden overzichtje.
Op 'T Kiel ontvangt Beerschot vanavond Lierse en dat is een wedstrijd waarvoor bij beide ploegen nog veel op het spel staat. Beerschot wil Deinze het vuur aan de schenen blijven leggen en op zijn minst zijn tweede plaats die rechtstreekse promotie betekent, verzekeren. De zorgen bij de Pallieters zijn van een andere orde. De deur van de kelderafdeling achter zich toe trekken en dan zou iets oogsten bij de Ratten zeer goed van pas komen. Patro Maasmechelen maakte vorig weekend een slechte beurt bij Seraing, maar blijft nog in de top6. Benieuwd of er iets bestaat zoals Limburgse vriendschap, want Lommel mocht recent ondervinden dat het eerder Limburgse rivaliteit was. Op zaterdag is het uitkijken of Dender beter kan doen tegen Oostende dan Beveren en wordt een deftige reactie van onze Leeuwen verwacht op bezoek bij datzelfde Seraing wat Patro met 3-0 in de pan hakte.
Zondag staan er 3 interessante partijen op het programma, te beginen met de middagwedstrijd tussen de Futures van Anderlecht en Zulte-Waregem. Ook tussen Francs Borains en Lommel staat er heel wat op het spel en dat is niet anders met de afsluiter op zondagavnd 19u15 wanneer kersvers koploper Deinze naar Club Luikt om zijn leidersplaats te verdedigen.

PVW.