StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OP NIKS REKENEN EN WIE WEET!

Het zal voor veel supporters nog altijd bekomen zijn van de optater die KVO ons zondagavond verkocht, of zoals ik iemand voor mij op de tribune hoorde opmerken, "ik dacht het weekend mooi te kunnen afsluiten". De meningen blijven intussen verdeeld over wie wat had kunnen voorkomen en dat is geen goeie zaak, want het komt er eigenlijk op neer dat er meerdere dingen fout liepen en helaas niet voor het eerst dit seizoen.
En alsof het debacle van zondag nog niet genoeg was, deed sportief directeur Tom Van Den Abeele er nog een schepje bovenop door op de supportersavond te verkondigen dat Louis Verstraete de club zou gaan verlaten en Louis daags nadien in een kranteninterview verbaasd was over die uitspraak. Als het goed gaat met een club zijn dit soort toestanden een detail, maar als het vierkant draait worden ze gebruikt als stok om mee te slaan. Wel vervelend als mensen van wie wordt verwacht dat ze op dezelfde golflengte zouden zitten, naast mekaar gaan praten.

Een neutraal voetballiefhebber had de match tegen Oostende op televisie gevolgd en maakte de bedenking, "straf toch dat verlies, want KVO scoorde nagenoeg aan 100 procent." Over de onbegrijpelijke 3 wissels van Wim De Decker als reactie op zijn collega van Oostende is ondertussen genoeg gezegd, meer onderbelicht zijn de 2 goals die Goncalves op zijn hoed mag schrijven. Dat ligt bij heel wat supporters lastig om toe te geven omdat Bryan qua inzet en kundigheid misschien wel de beste Beverse speler is, maar dat is nog altijd geen vrijgeleide om naast een bal te trappen of nonchalant staan toe te kijken, Limbombe weet er alles van en wordt er ook hard voor aangepakt. Als Beau Reus een "reuzematch" speelt, maar door een blunder een nederlaag veroorzaakt, zullen we dat ook vertellen tijdens onze nabespreking tussen pot en pint en dus moeten we even correct zijn als dit een collega van hem overkomt. Voor alle duidelijkheid, ondergetetende is fan van Goncalves, maar het mag mij niet weerhouden om de realiteit onder ogen te zien. Met andere woorden, we kennen "vermoedelijk" de oorzaken waarom het onmogelijke zondag toch is gebeurd, maar we zijn er eveneens van overtuigd dat niemand van de "verdachten" ook maar de minste intentie had om die afloop te veroorzaken. Jammer, want zowel tegen Deinze als dus Oostende werden er aanvankelijk nauwelijks kansen toegestaan en een tegengoal blijkt voldoende om in chaos te vervallen. Een werkpunt?

Tegenstander Seraing zorgde vorig weekend voor een stunt door Patro Maasmechelen met een pak slaag (3-0) naar het Maasland terug te sturen. De ploeg wil kost wat kost degradatie vermijden en dan helpen zulke verrassende resultaten uiteraard wel. Seraing, sinds kort getraind door Mbaye Leye, slaagde er in een altijd strijdlustig Patro compleet te neutraliseren en dan heeft men als coach iets in huis om mee aan de slag te gaan. De gehoopte, maar onverwachtse driepunter van Seraing tegen Patro heeft ongetwijfeld voor een vertrouwensboost gezorgd en we zijn benieuwd welk effect dat zal hebben op een groep die wie weet nog niet bekomen is van een ferme dreun.

Natuurlijk moet de Beverse entourage naar buiten uit proberen te verkopen dat ze er nog in geloven en nog heel wat mogelijk is met het oog op de top6, maar erg realistisch is het niet. Er van uitgaan dat die top6 een verloren zaak is, kan misschien een complexloos voetballend Beveren opleveren en of we daar benieuwd naar zijn!

Patrick Van Wesemael.