StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* We hebben nog een hoofdstuk "geweldig" nodig!
Maandag hoorde ik een supporter van SK Beveren zeggen, "vrijdag is het de match van het jaar". Inderdaad, de komst van Patro is een wedstrijd met onmiddellijke consequenties voor het klassement, want Beverse winst zou betekenen dat onze Leeuwen over de Limburgers springen in de rangschikking, maar om in de top6 te staan na komend weekend, is het ook afhankelijk van wat Club Luik doet op het Lisp. Het is overigens een wat speciale 26ste speeldag, want 3 wedstrijden op vrijdagavond waaronder die van SK Beveren tegen Patro Maasmechelen, 5 wedstrijden op zaterdag en geen voetbal in 1B op zondag omwille van het drukke programma dat die dag in de Jupiler pro League wordt afgewerkt. Eigenlijk zouden we het seizoen van SK Beveren tot nu toe in 3 hoofdstukken kunnen samenvatten. Het eerste hoofdstuk omvat een bijzonder zwakke start met 6 op 24, gevolgd door een zeer degelijke periode waarin SKB 9 opeenvolgende matchen ongeslagen bleef en na de 1-4 winst bij SL16 half januari plots op een gedeelde vijfde plaats stond met 29 punten, samen met Deinze op een puntje van plaats 4 die op dat moment (na 17 speeldagen) in het bezit was van Dender. Niets leek een play-offticket voor SK Beveren nog in de weg te staan, integendeel. Leider Beerschot voerde met 33 punten de rangschikking aan, maar met nog 13 matchen te gaan en maximum 39 punten te verdienen, leek zelfs een ticket voor rechtstreekse promotie binnen handbereik. Toegegeven, de nrs 6, 7 en 8 op dat moment hadden 28 punten en dat was slechts 1 minder dan SKB.
Hoofdstuk 3 begon op zondag 21 januari met de verloren thuiswedstrijd tegen Club Nxt en sindsdien was wisselvalligheid troef. Het diepte punt volgde een week later in Francs Borains, maar de overwinning in Waregem zorgde dan weer voor een sprankeltje hoop. Op die manier leefden de fans voortdurend tussen hoop en vrees, maar werd vooral een eerder onverwachts positief klassement halverwege januari, beetje bij beetje te grabbelen gegooid.
Het is dus een must om vanaf nu vrijdag tegen Patro Maasmechelen werk te maken van een vierde hoofdstuk dat het kenmerk "geweldig" moet dragen. Of "geweldig" staat voor 15 op 15 om in de prijzen te vallen of eventueel een 13 op 15 kan volstaan, dat zal de nabije toekomst uitwijzen, maar met daarna nog uitwedstrijden naar Club Luik en Lommel en thuismatchen tegen Beerschot en de Anderlecht Futures, zal een zo goed als foutloos SK Beveren nodig zijn om een play-offticket in de wacht te slepen.

* KSK Beveren houdt koploper in bedwang.
KSK Beveren was na een tweetal verliespartijen toe aan een positief resultaat en dan is de komst van de leider er een met een dubbel gevoel : het kan vriezen, maar ook dooien. Geert De Vreese had een thermometer op zak en vertelt of de opgemeten temperatuur positief of negatief was.

KSK Beveren heeft zich na een nul op zes zaterdagavond wel degelijk herpakt.
Geelblauw behaalde thuis tegen leider Munkzwalm een verdiend 1-1 gelijkspel.
De partij kon niet slechter beginnen toen na twee minuten een bezoekende speler een rebound vrijstaand kon binnentrappen. Beveren bleek even van slag maar kwam op het kwartier in de wedstrijd en was tot aan de rust minstens de evenknie van de leiders.
Veel doelkansen vielen er echter niet te noteren zodat we gingen rusten met een 0-1.
Zo slecht de eerste helft begon, zo goed begon de tweede helft want na twee minuten kon Volckerick ook al een rebound benutten : 1-1. Beveren ging op zoek naar een voorsprong en dat lukte ook halfweg de tweede helft toen Dahmany knap binnenschoof doch het doelpunt werd onbegrijpelijk afgekeurd wegens buitenspel. Een jammerlijke misser toch wel van de assistent-scheidsrechter. In het slotkwartier kwamen de bezoekers nog gevaarlijk opzetten maar doelman De Schepper en de lat brachten redding voor Beveren. Al bij al een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Munkzwalm blijft autoritair leider met acht punten voorsprong op Drongen en tien op Beveren.
Volgende zaterdag trekt Beveren naar Zottegem dat wel niet aan zijn sterkste seizoen bezig is maar het blijft toch een gevaarlijke verplaatsing.

GDV & PVW