StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE EERSTE VAN 5 CUPMATCHEN.

Laat ons alvast hopen dat het er 5 zullen zijn, want in dat geval blijven we meedoen voor een play-offticket. De CPL is in een beslissende fase gekomen. Er blijven nog slechts 5 wedstrijden te gaan en er zijn nog 8 ploegen die in aanmerking komen voor een play-offticket en daarvan hebben SK Beveren en Club Luik de minst goeie papieren. Wat rechtstreekse promotie betreft zijn er eveneens nog redelijk wat kanshebbers, maar er moet al veel gebeuren willen SKB en Club Luik volgend seizoen deel uitmaken van de JPL, tenzij natuurlijk via het omwegje van de play-offs.

Die beslissende fase is voor SK Beveren wel heel letterlijk te nemen, want vanaf nu is elk puntenverlies van onze Leeuwen, fataal. Er komt immers ook een definitief einde aan de dit seizoen veel te vaak gehoorde uitspraak "het kan nog". Het voordeel aan de wedstrijd vanavond tegen Patro is dat de Limburgers 2 punten meer tellen in de rangschikking waardoor een overwinning minstens een plaatsje winst oplevert in het klassement. Bovendien, promovendus Patro vertoeft momenteel in een iets mindere vorm en liet de voorbije weken tegen een aantal beloftenploegen en Saring kostbare punten liggen waardoor het een beetje voeling met Beerschot en Deinze heeft verloren. Anderzijds, we hebben dit seizoen helaas enkele keren mogen ondervinden dat ploegen die meerdere weken na mekaar moeizaam tot een driepunter kwamen, uitgerekend tegen SKB aan hun wederopstanding begonnen (herinner jullie Club Nxt thuis en Francs Borains uit). Daarenboven mist Sk Beveren al zeker Limbombe vanwege een schorsing, een lot dat ook Goncalves 2 weken mag verwachten na het wakker schieten van de Review Commissie waarvan we dachten dat die reeds lang was opgedoekt. Goncalves zou enkele minuten voor tijd in de wedstrijd tegen KVO wat onfraais hebben uitgespookt waarvoor 2 weken schorsing werd voorgesteld, maar de club ging in beroep waardoor Bryan er vanavond toch bij is. En daar eindigt dit minder prettig hoofdstukje afwezigheden nog niet, want alhoewel Filipovic woensdag positief nieuws ontving over zijn voetblessure (geen breuk), ligt zijn lot in handen van de medische staf of het verantwoord is om te spelen vanavond. Hij zit in ieder geval in de wedstrijdkern, maar wellciht de knoop op het laatste nippertje doorgehakt.

Na de incidenten afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Jong Genk, mag Patro de komende 3 wedstrijden geen supporters meenemen op verplaatsing en alhoewel deze maatregel ongetwijfeld op een correcte basis berust, blijft het voor de sfeer in een stadion altijd jammer wanneer het uitvak leeg is. Voor de spelers van Patro kan het echter wel een stimulans zijn om de afwezigheid van hun supporters te compenseren met puntgewin en het potentieel daarvoor is alleszins aanwezig bij de nieuwkomer in 1B. Benieuwd naar de prestatie van Stef Peeters die tijdens de zomermercato al met een been op de Freethiel stond, maar last minute werd doorgestuurd omdat zijn financiële eisen uiteindelijk op een nee stootte van de Bolt-bestuurders. Dan zitten de eigenaars van Patro blijkbaar heel wat beter bij kas, want Peeters is zeker niet de enige speler met naam en faam en eersteklasse-ervaring bij de bezoekers die tijdens de winter ook Lucas Van Eenoo wisten te overtuigen om de Kempen te ruilen voor het Maasland.

Een promovendus die zich meteen meldt voor een play-offticket (zie ook Club Luik), het wekt al onmiddellijk de nodige sympathie, zelfs bij de tegenstander, maar in het geval van Patro zit daar omwille van het vaak irritant gedrag van coach Stijn Stijnen, een vervelend kantje aan. Stijnen heeft ongetwijfeld dit en vorig seizoen schitterend werk geleverd bij de Limburgse fusieclub, maar besmeurt door zijn dikwijls ergerlijk gedrag, het eigen nest.

Uitzonderlijk op vrijdag zijn er 3 wedstrijden. Club Nxt tegen Seraing is een duel met weinig impact op de linkerkolom, maar er zal vooral worden uitgekeken naar de topper Waregem - Beerschot en mits winst van onze Leeuwen, is dit ook een match met belang voor SK Beveren.

Patrick Van Wesemael.