StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De 5 gehoopte cupmatchen zijn plots 4 oefenwedstrijden geworden.
Dit was de inhoud van een sms die ik van Honoré ontving en jullie niet wou onthouden. Het is even wennen om reeds op zondag een terugblik op de voorbije speeldag te kunnen geven, maar omwille van het drukke programma vandaag in de JPL, werden de 8 wedstrijden van de Challenger Pro League over vrijdag en zaterdag verdeeld. De zware verliezers (en dat hoeft niet eens qua cijfers te zijn) van deze 26ste speelronde zaten vrijdagavond al in Beveren en Waregem en zaterdag kwamen daar ook Deinze en in iets mindere mate Club Luik nog bij. Over het verlies van SK Beveren hebben we het gisteren in onze nabeschouwing reeds gehad. Wat het allemaal nog pijnlijker maakt is dat zoveel ploegen in 1B ongelooflijk aan mekaar gewaagd zijn en zelfs dan lukt het ons niet om als vooraf getipt kandidaat-promovendus (hetzij rechtstreeks, hetzij met een play-offticket), bij de top6 te geraken. De ploeg is een rommeltje waarin iedereen zonder twijfel zijn best probeert te doen, maar de handleiding ontbreekt. En uiteraard zitten er gewoon te weinig spelers in de ploeg die een extraatje aan technische vaardigheid aan boord hebben. In die optiek is het wel verrassend dat Georgi die zowel inzicht als techniek combineert, amper speelt.
Met Waregem wil het vooral in de thuiswedstrijden niet lukken. Het verloor de topper van Beerschot met 0-1. Zou zoiets te maken kunnen hebben met bijkomende druk? Kan uiteraard, maar het is vreemd aangezien er bij Essevee heel wat spelers rondlopen met ervaring op het hoogste niveau en van wie mag worden verwacht dat zij er mee kunnen omgaan. Misschien is dat ook wel de reden waarom Limbombe buitenshuis betere statistieken kan voorleggen, want het moet geen pretje zijn voor hem om op de Freethiel te voetballen. En nu maar hopen dat de tegenstanders van Anthony niet op mijn kap gaan zitten, want ik stel gewoon de feiten vast.
In Deinze zijn zaterdag de thuissupporters na afloop van de match tegen Francs Borains nog even op de tribune blijven zitten om te zien of er geen defect aan het scorebord was, want 2-3 verlies tegen de Henegouwers en een unieke kans om weer tot op een puntje te naderen van de mannekens, dat heeft pijn gedaan, maar wel knap van Borains.
En waar er verliezers zijn, zijn er natuurlijk winnaars. Toch weer straf de winst van Beerschot in Waregem met alweer een goeie Reyners in de basis. Als men op 'T Kiel het hoofd nog even koel kan houden, mogen ze datzelfde doen met de champagne. Dender (4-1 tegen SL16) en Lommel (3-1 tegen de Anderlecht Futures) boekten logische overwinningen, maar wat is in 1B tegenwoordig nog logisch? Beiden doen wel een prima zaak met het oog op een play-offticket of wie weet meer.
Club luik kwam op het Lisp in elke helft tweemaal vroeg op voorsprong, maar de Pallieters knokten zich even zoveel keer terug in de wedstrijd en wonnen in 4 dolle slotminuten uiteindleijk nog met 3-2. Zullen we dit nog een meevaller noemen voor SK Beveren?
Natuurlijk behoorde ook patro bij de winnaars van het weekend, maar het is geen mooie, laat staan sportieve winnaar met zijn coach op kop. Stijnen pakt veel punten met patro, maar gezien de ervaring en kwaliteit in zijn ploeg mag de lat qua spektakelgehalte gerust een beetje hoger worden gelegd en de geniepigheid een stuk lager.
De Jonkies van Genk blijven aangenaam verrassen. Ditmaal moest KVO met 3-1 het onderspit delven.br> Vrijdagavond tot slot behaalde Seraing een verdienstelijk gelijkspel in Roeselare tegen Club Nxt met voor de Walen een doelpunt van good old Lepoint.

PVW.