StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zweven tussen hoop en geloof.
Het voorbije weekend zijn in het nationaal voetbal de eerste belangrijke beslissingen gevallen. De JPL kende een boeiende slotspeeldag en de nodige verrassingen, terwijl in eerste nationale nu ook La Louvière en Lokeren-Temse officieel deel zullen uitmaken van de Challenger Pro League volgend seizoen, maar dat was al enkele maanden een uitgemaakte zaak.
Mathematisch kan SK Beveren nog altijd een sprongetje maken naar de zesde plaats, maar in dat opzicht viel het merendeel van de resultaten tegen. Zelf verkwanselde SK Beveren een mooie kans om vrijdagavond reeds haasje-over te spelen met Patro en ook de overwinningen van Dender en Lommel waren geen goeie zaak voor SKB. De winst van Francs Borains in Deinze zou tot een paar weken geleden nog leuk meegenomen zijn voor de Waaslanders, maar komt nu te laat vanwege een te grote kloof. We zullen dus onze pijlen moeten richten op in eerstantie Club Luik om vervolgens de aanval in te zetten op Waregem. Beide ploegen verloren dit weekend en blijven op gelijke hoogte met SK Beveren in het geval van Luik (de Luikenaars hebben wel een gewonnen wedstrijd meer) en 4 punten bonus voor Essevee. Komend weekend is er geen voetbal in 1A en 1B vanwege de interlandbreak, maar het daaropvolgende weekend staan er met betrekking tot het verdelen van de play-offtickets 2 razend interessante matchen op het programma. Voor SK Beveren is dat alweer een rechtstreeks duel, ditmaal een uitwedstrijd naar Club Luik, terwijl Zulte-Waregem op papier een korte, maar lastige verplaatsing maakt naar de buren van Deinze. Laatsgenoemde, Deinze dus, kan zich ten opzichte van Beerschot en Lommel geen misstap meer veroorloven om in aanmerking te komen voor een ticket rechtstreekse promotie. Kortom, we hebben zelf nog een gedeelte in eigen hand indien SKB gaat winnen in Luik, maar om de kloof van 4 punten met Waregem te dichten, hebben we de hulp nodig van o.a. Deinze en Dender waar Essevee de komende weken nog wordt verwacht. Met uit Club Luik en Lommel op de laatste speeldag en thuiswedstrijden tegen de RSCA Futures en Beerschot, is het programma van SK Beveren echter minstens even lastig of zo mogelijk nog zwaarder, maar hoop doet leven. Persoonlijk lijkt mij het geloof in een goeie afloop bijzonder klein en de kans op een Wase derby sinds lang zeer groot, maar er zijn al zoveel zotte dingen gebeurd in het voetbal, dat we toch nog even willen afwachten om de handdoek te gooien.

* KSK Beveren incasseert late tegengoal.
Het was alweer geen goed weekend voor de ploegen met thuishaven op de Freethiel. Ook KSKB liet een kostbare steek vallen, maar Geert De Vreese kent de details en schrijft jullie bij.

KSK Beveren heeft afgelopen weekend een slechte zaak gedaan wat betreft rechtstreekse promotie.
Geelblauw kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel uit bij dat andere geelblauw, Sottegem.
De eerste helft was zeer matig met een logische brilscore bij de rust. De tweede helft begon uitstekend door een vroeg doelpunt van good old Van Osselaer.
Beveren leek lange tijd op weg naar een zuinige zege tot vijf minuten voor tijd de thuisploeg op gelijke hoogte kwam na een foutje in de Beverse defensie. Het bleef bij die 1-1 en door de zege van Drongen uit bij Destelbergen bedraagt het verschil tussen Drongen en Beveren nu vier punten.
Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het voor Beveren nog moeilijk om op die fel begeerde tweede plaats te eindigen al staat er wel nog een rechtstreeks duel op het programma.
Volgende zaterdag wordt de derby tegen Haasdonk op de grote Freethiel gespeeld en deze partij is via de livestreams van Voetbal Vlaanderen rechtstreeks te bekijken.

GDV & PVW