StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren doet beter dan de toekomstige kampioen van Nederland.
SK Beveren heeft in een vriendschappelijke wedstrijd in Eindhoven met 0-1 gewonnen tegen de onbetwiste koploper in de Eredivizie PSV. Het was onze topschutter Goduine Koyalipou die in de 83ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. "De middenmotor op het Belgische tweede niveau" zoals SKB op een Nederlandse voetbalwebsite wordt genoemd, gaf geen krimpp tegen een PSV dat was samengesteld met A-kernspelers van hoofdzakelijk Jong PSV, aangevuld met een aantal spelers die reeds de nodige selecties kunnen voorleggen in het fanion van de Eindhovenaren. Overigens, PSV is bezig aan een uitzonderlijk knap seizoen waarin het tot nu toe nog geen nederlaag leed en vorige week onterecht werd uitgeschakeld in de Champions League door Dortmund. Wie deel uitmaakt van Jong PSV is de zoon van Tristan Peersman (lang geleden kortstondig onder de lat bij KSK Beveren vooraleer hij naar Anderlecht werd getransfereerd), maar zijn zoon wiens naam mij nu ontsnapt, kwam niet in actie. Nog langer geleden was KSK Beveren medeorganisator van een prestigieus beloftentornooi waaraan de belangrijkste Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse ploegen deelnamen. Via dit tornooi leerde KSKB Eric Viscaal en Erik Van Kessel beter kennen en beide spelers overtuigen om hun voetbalkunde op de Freethiel te demonstreren, een opzet waarin ze ook met onderscheiding zijn geslaagd.
En wat de 0-1 winst van SKB bij PSV betreft, alleszins knap, maar het is uiteraard niet in dit soort wedstrijden dat het moet gebeuren, maar telkens weer na zo'n keurig resultaat leeft de hoop weer een beetje op dat daaruit een extra tikkeltje vertrouwen wordt gepuurd en dat "kan" net het ontbrekende tikkeltje zijn om een volgende stap te zetten, in het geval van SKB zal dat een sprong in plaats van een stap moeten zijn, want zelfs met een grote stap komen we er niet.
O ja, aansluitend op mijn bijdrage van gisteren waarin ik het had over geslaagde transfers van jonge gasten van zowel het vorige als het huidige bestuur. Dirk Huyck en Co mogen ook fier terugblikken op het naar de Freethiel halen van Maximiliano Cauffriez die het dit en vorig seizoen ver van slecht doet in de Franse hoogste klasse bij Clermont Foot. Daar tegenover staat dan weer dat het huidige bestuur mag pronken met de aanwervingen van Jay-Dee Geusens en Mathis Servais op termijn aanwinsten kunnen worden voor onze club, op voorwaarde dat zowel de spelers in kwestie als de club zelf voldoende geduld kunnen opbrengen.

PVW.