* Beverse derby levert geen typisch derbyresultaat op.
Zaterdag was de Freethiel het decor voor een heuse topper in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen. KSKB ontving er op het hoofdterrein onder ruime belangstelling de buren uit Haasdonk. Het scoreverloop vernemen jullie hierna uit het wedstrijdverslag van Geert De Vreese, maar ik verklap nu reeds dat de bezoekers uit Haasdonk aan het langste eind trokken. Waarom ik dat verklap? Daags na deze wedstrijd stond er een kort tekstje op de sociale media van voorzitter Dr. André Bolssens van KSK Beveren met daarin mooie woorden voor de tegenstander uit Haasdonk. “Jullie hebben een sterke wedstrijd gespeeld, verdiend gewonnen en nog veel succes de komende matchen”, zoiets ongeveer moet het geweest zijn. Zulke respectvolle woorden kort na een pijnlijke nederlaag, want zo zullen de bestuurders en supporters van KSKB het zeker hebben aangevoeld, noem ik grote klasse van André. Sportieve rivaliteit mag/moet er zijn, maar achteraf samen een pint kunnen drinken en de zaken durven benoemen zoals ze zich op het veld hebben afgespeeld, van die basis zijn veel mensen met verantwoordelijkheid in het voetbal beetje bij beetje afgegleden tot soms een angstvallige diepte. Precies daarom doet het deugd uitspraken zoals die van André Bolssens te vernemen, want bijkomende vijandigheid creëren, daar heeft het voetbal geen boodschap aan. Klasse André!

KSK Beveren heeft zijn galawedstrijd tegen Haasdonk op de grote Freethiel niet tot een goed einde kunnen brengen. Geelblauw verloor voor ruim 1000 toeschouwers tegen de buren met 1-2.
De aftrap werd gegeven door twee Beverse oud-gedienden , namelijk Hervé Van Overtvelt en Jacky Boonen. Zo werden onze gedachten nog eens gekatapulteerd naar de 90-er jaren.
In een gesloten eerste helft waren de weinige kansen voor de bezoekers die vijf minuten voor de pauze dan ook verdiend op voorsprong kwamen. Beveren kon in de eerste helft slechts eenmaal dreigen zodat we met 0-1 gingen rusten.
In de tweede helft ging Beveren op zoek naar de gelijkmaker met veel balbezit tot gevolg maar wel met slechts enkele halve doelkansen. Tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers een kwartier voor tijd een tweede maal en leek de partij beslecht. Doch Van Osselaer bracht geelblauw tien minuten voor tijd opnieuw in de wedstrijd met een staalharde knal : 1-2.
Opnieuw spanning in de partij maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Het was Haasdonk dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam door een schot op de paal.
Door deze nederlaag blijft geelblauw achter met een 2 op 15, wellicht te weinig om mee te dingen voor rechtstreekse promotie. Beveren verliest nu trouwens ook de derde plaats aan Haasdonk.
Munkzwalm is op weg naar de titel en Drongen staat nog steeds op de tweede plaats met vier punten meer dan Haasdonk en vijf meer dan Beveren en dit met nog vier wedstrijden te spelen.
De volgende partij voor Beveren is opnieuw een thuiswedstrijd. Binnen twee weken ontvangt KSKB dan de rode lantaarn Zeveren.