StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Richt SK Beveren zijn pijlen op Gyorgy Csepregi.
Hij kreeg dit seizoen al meermaals de wind van voren vanwege compleet mislukte transfers en recent nog ongelukkige communicatie op een door SK Beveren georganiseerde supportersavond. Daarop verklaarde sportief directeur Tom Van Den Abeele dat Louis Verstraete andere plannen zou hebben voor volgend seizoen, maar die verklaring werd door betrokkene daags nadien in een kranteninterview weerlegd. Onmogelijk is een vertrek van Louis uiteraard niet aangezien hij einde contract is bij SK Beveren en naar tweedeklassenormen bij de grootverdieners hoort, maar volgens Louis zelf blijft hij open staan voor een contractverlenging op de Freethiel.
Dit voorval plus een waslijst aan tegenvallende transfers waarvan er ondertussen reeds een handvol weer zijn vertrokken, blijft als een zwaard van Damokles boven het hoofd van Van Den Abeele hangen waardoor wellicht een moeilijk werkbare situatie is ontstaan. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat SK Beveren achter de schermen werk maakt van een opvolger voor Tom en in die optiek ontsnapte in de wandelgangen de naam van Gyorgy Csepregi, thans aan de slag bij Beerschot in een functie die vergelijkbaar is met die van Tom Van Den Abeele bij SKB. De 46-jarige Csepregi voetbalde in het verleden voor Cercle en Roeselare, maar moest omwille van een blessure vroegtijdig afhaken als professioneel voetballer. Hij bleef echter hangen in België waardoor hij perfect op de hoogte is van wat er bij ons op voetbalvlak leeft. SK Beveren zou reeds een gesprek hebben gehad met de Hongaar, maar een beslissing is er nog niet gevallen. De Mannekens mogen dan wel zo goed als zeker zijn van promotie naar de Jupiler Pro League, de club leeft nog steeds in de grootste onzekerheid voor wat betreft haar toekomst (overname). Stellen dat Csepregi de architect is van de fiere leider in de Challenger Pro League, zou anderen tekort doen, niet in het minst de huidige spelerskern die is samengesteld uit meerdere gratis op te halen afdankertjes waaronder Reyners en Tshimanga, maar het is een kunst deze te vinden, terug op niveau te brengen en vervolgens boven zich uit te laten stijgen.
Met een weinig gevulde portemonnee toch goeie zaken doen, het is niet iedereen gegeven. Wat mij betreft, geef het een kans!

PVW