StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch nog maar eens proberen.
Het was de voorbije maanden prettig om op vrijdag vooruit te mogen blikken naar de wedstrijden van het weekend in de CPL en wat voorafgaand cijferwerk te verrichten, lees dat ploegen die mikten op de top6 steken zouden laten vallen in de hoop dat SK Beveren op zijn beurt daarvan optimaal kon profiteren. Het eerste, gegadigden voor een play-offticket die regelmatig in de fout gingen, gebeurde dusdanig veel dat we op den duur het gevoel kregen dat die interesse bij een aantal ploegen minder groot was dan de supporters van SKB deden uitschijnen. Het tweede, profiteren van die vele uitschuivers, daar bleef SK Beveren zelf in gebreke. Dat kan uiteraard een keer gebeuren, maar als het regelmatig voorvalt is het geen toeval meer en moet voor het ergste worden gevreesd. In het geval van SKB betekent dit naast een play-offticket grijpen. Het zou een zware ontgoocheling zijn, maar achterblijven met een gevoel dat ze ons iets hebben afgenomen en beter hadden verdiend, dat nu ook weer niet. Maar supporters die naam waardig geven nooit op en blijven zich aan de meest broze strohalm vastklampen en dus zijn we weer vertrokken voor een blik op de komende speeldag die vanavond wordt aangesneden en na een onderbreking is die voetbalhonger toch net iets groter.

De overtuigingskracht om er echt in te geloven is fel afgezwakt, maar met vanavond Beerschot - Jong Genk en Club Nxt - Dender, staan er 2 wedstrijden op het programma waarbij een verrassing (en dat kan best gewoon een puntendeling zijn) niet valt uit te sluiten. Beerschot is thans de fiere en terechte koploper in 1B, maar de minste onderschatting van de Genkse jonkies kan volstaan om een ontgoocheling rijker te zijn. Ook de beloften van Club en veel hangt uiteraard af in welke samenstelling zij aan de aftrap verschijnen, zijn in principe gewapend om het Dender lastig te maken, maar Club Nxt heeft, net als SKB, te vaak te kampen met wispelturigheid.

De Futures van Anderlecht mogen op zaterdag de spits afbijten tegen Francs Borains, maar wellicht zal het Koning Boudewijnstadion een moeilijk te nemen hindernis zijn voor de Henegouwers. Toch maar even herinneren dat net voor de interlandbreak Borains voor een heuse stunt zorgde door in Deinze te gaan winnen met 2-3.
De topper van het weekend wordt om 20 uur afgetrapt in Deinze met Waregem als gast.
Beide ploegen gingen met een wrang gevoel de interlandbreak in, want verliezen net voor een stop is extra zuur. Waregem verloor thuis van leider Beerschot, Deinze ging dus op eigen veld onderuit tegen Borains. Deinze kan zich hierdoor geen misstap meer veroorloven in de titelstrijd, Waregem worstelt met hetzelfde probleem, maar dan om in de top6 te blijven. Wordt interessant.
Lierse trekt naar de beloften van Standard en kan daar zo goed als het behoud in de CPL verzekeren als het terugkeert met 3 punten en eigenlijk hoort een traditieclub als Lierse minstens thuis in de Challenger Pro League.
Seraing en Oostende openen op zondag om 13u30 hun Paasviering en de paternoster zal zeker boven gehaald moeten worden om een stap dichterbij het behoud te zetten.
Patro – Lommel wordt een Limburgs derby met het mes tussen de tanden. De verrassende tweede Lommel op 2 puntjes van koploper Beerschot, heeft zonder twijfel het beste voetbal aan boord, Patro het meest karakter. Twee totaal verschillende stijlen, maar de voorkeur van de voetballiefhebber gaat zeker uit naar het frivole Lommel. Afhankelijk van wat Beerschot vanavond doet tegen Jong Genk, zou Lommel na dit weekend in theorie zelfs de nieuwe leider in 1B kunnen worden. Het Paasfeest wordt in Luik afgesloten met een duel tussen Club Luik en SK Beveren. Beide ploegen hebben geen boodschap meer aan een gelijkspel en dat is een veelbelovend argument. Laat ons alvast hopen dat we dit aan het resultaat zullen merken. SK Beveren zal het in ieder geval moeten stellen zonder de geschorste Goncalves.

PVW