StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WORDT HET EEN ZOET OF EEN BITTER PAASEI?

Alhoewel, die zwarte chocolade geniet mijn voorkeur, maar liever niet vanavond.
Na het verlies van onze Leeuwen tegen Patro net voor de interlandbreak, zijn onze kansen op een play-offticket fel geslonken, in die mate zelfs dat wie weet de druk bij de spelers van de ketel is en er onbevangen gevoetbald kan worden en dat fenomeen zou niet voor het eerst voor een metamorfose bij een ploeg zorgen. Club Luik - SK Beveren is een wedstrijd die in een ver verleden meermaals op het programma stond in eerste klasse, maar de inzet vanavond is ditmaal beperkt tot aansluiting behouden bij de nrs 5 en 6 van het klassement. Dat Club Luik op een gedeelde zevende plaats staat op vier speeldagen van het einde van de reguliere competitie, is voor een promovendus ver van slecht. Dat het op die positie SK Beveren in zijn gezelschap weet, zullen ze in de Vurige Stede als een compliment ervaren, maar dat is het voor de Waaslanders in geen geval. Gestart met stijle ambities in de wetenschap dat ook de nr2 rechtstreeks zou promoveren, leek er voor aanvang van het seizoen bij de entourage maar weinig twijfel dat het missen van de JPL-trein vorig seizoen, ditmaal niet meer fout kon lopen. De realiteit is dat onze best hoge verwachtingen totaal anders uitpakten en achteraf bekeken niet eens onbegrijpelijk, want het begon al met het opstappen van de verkeerde trein, lees het aantrekken van verkeerde spelers op cruciale posities die daarenboven de CPL onwaardig waren en dat kan zowel zijn door een gebrek aan kwaliteit als het niet vertrouwd zijn met de Challenger Pro League.

Het voordeel aan de wedstrijd vanavond is dat beide ploegen geen boodschap hebben aan een gelijkspel. Puntenverlies is fataal voor het resterend sprankeltje hoop op een play-offticket. Sinds het vertrek van zijn topschutter naar STVV kende Club Luik een lichte terugval, maar Rocourt blijft toch een lastig te nemen vesting en met het publiek er achter (die hebben dit seizoen Rocourt weer herontdekt) kan het er flink spoken.

SK Beveren zal het deze avond moeten stellen zonder Bryan Goncalves die een speeldag schorsing uitzit, maar het recupereert wel Anthony Limbombe. De reeds 2 gespeelde wedstrijden dit seizoen in het Luikse leverden de volle inzet op (1-4 bij SL16 en 1-2 in Seraing). Dit smaakt naar meer, maar Club Luik mag worden bestempeld als de betere Luikse ploeg in 1B.

Na vanavond weten we of er nog 3 vriendenwedstrijden op het programma staan, of er minstens nog één bijkomt met inzet.

Patrick Van Wesemael.